GSM archief

Is er hoop op langere accutijd?

150866_1081Smartphones kunnen veel, maar dat vraagt ook energie. Een volledig opgeladen batterij gaat bij de ene telefoon langer mee dan bij de andere, maar over het algemeen moet er toch iedere dag worden opgeladen. De accuduur blijkt de belangrijkste factor te zijn bij de aanschaf van een toestel, nog voor prijs en snelheid. Maar komt er ooit zo’n gedroomde batterij die heel snel oplaadt of heel lang meegaat?

Lees verder…

Nog geen reacties

Iedereen heeft smartphone

infographic smartphones - mini versieDe kop van dit artikel is erg enthousiast gesteld. Natuurlijk heeft in Nederland niet iedereen van dertien jaar en ouder er een, maar inmiddels zijn er wel ruim 8,5 miljoen smartphonebezitters in ons land. Wereldwijd werden er in 2013 rond de één miljard exemplaren verkocht. Dat zijn er beduidend meer dan in 2012. Als die stijging doorzet gaan we in 2014 misschien alsnog met z’n allen aan de smartphone.

Lees verder…

Nog geen reacties

Blokkeren gestolen telefoons vanaf 2015

Toestel blokkeren?Al langer koestert minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie de wens om het mogelijk te maken om gestolen mobiele telefoons te blokkeren via het IMEI-nummer. Als het goed is, worden de aanbieders van mobiele telefonie met ingang van 1 januari 2015 wettelijk verplicht deze blokkades uit te voeren. Daarmee zouden straatroven gericht op mobiele telefoons met twintig procent verminderen.

Lees verder…

Nog geen reacties

IMEI-blokkade mobiele telefoons medio 2014

Toestel blokkeren?Het ministerie van Veiligheid en Justitie en dat van Economische Zaken zijn in goed overleg met de drie grote providers (KPN, T-Mobile en Vodafone) tot een voorstel gekomen om gestolen mobiele telefoons te blokkeren via het IMEI-nummer. Medio 2014 moet dat mogelijk zijn.

Hoewel het aantal straatroven daalt, is minister Opstelten van Veiligheid en Justitie van mening dat het nog minder kan. In een brief aan de Tweede Kamer geeft hij aan dat in een aantal grote steden vijftig procent van de straatrovers het heeft voorzien op met name smartphones. De maatschappelijke impact is groot voor zowel slachtoffers als het bedrijfsleven. Lees verder…

Nog geen reacties

Kat smokkelt mobiele telefoons naar gevangenis

Ik kan me zo voorstellen dat je als gevangenisbewaarder wel het één en ander meemaakt, maar een mobieltjes smokkelende kat zal niet iedere dag de gevangenis binnenwandelen. In de Russische deelstaat Komi deed een kat een dappere poging.

Bewakers van de gevangenis, die ongeveer 900 kilometer ten noorden van Moskou staat, zagen een kat met twee pakketjes stevig met donkere tape op zijn rug geplakt rondkuieren bij de gevangenis. Dat was op zijn zachtst gezegd toch wel een bijzondere aanblik en de cipiers besloten de kat van zijn last te bevrijden. In de pakjes zaten twee telefoon met opladers. Al eerder zijn in Rusland katten getraind om drugs de gevangenis in te brengen, maar volgens een woordvoerder van de gevangenis was dat nog niet het geval met illegale voorwerpen. Lees verder…

Nog geen reacties

Rabo Mobiel stopt

Rabobank stop met Rabo MobielRabobank stopt met het werven van nieuwe klanten en beëindigt op termijn alle Rabo Mobiel-activiteiten. Voor de 160.000 klanten verandert er voorlopig niets en bij afloop van hun abonnement krijgen ze op basis van hun belprofiel een advies over welke aanbieder het best bij ze past.

Zes jaar geleden was het ‘breaking news’ dat Rabobank mobiele telefonie aan ging bieden. Achterliggende gedachte was toen dat mobiel bankieren een mooie toekomst tegemoet zou gaan en dat bleek een goede inschatting. Inmiddels bieden alle (groot)banken een mobiel bankieren-app aan en noteerde Rabobank op 21 december 2012 een recordgebruik van 1,8 miljoen saldochecks via de Rabo Bankieren App op smartphones en tablets.

Afbouwen

Toch bouwt Rabobank de komende 1,5 tot 2 jaar haar activiteiten met betrekking tot de verkoop van mobiele telefonie af. Reden is de snel veranderende telecommarkt waardoor het verkopen van mobiele telefoons, abonnementen en prepaidkaarten te ver afstaat van de bancaire activiteiten.

Nog geen reacties

hollandsnieuwe biedt ook telefoons aan

hollandsnieuwe sim onlyDe relatief nieuwe sim only prijsvechter hollandsnieuwe heeft een nieuwe stap gemaakt. Vanaf nu bieden ze naast hun bestaande sim only abonnementen ook telefoons aan, waarbij ze erg inzichtelijk maken welke kosten daaraan verbonden zijn. Lees verder…

Nog geen reacties