Gratis onderling bellen voor klanten bij T-Mobile

18 januari 2016 door in T-Mobile.

T-MobileBinnenkort, op 1 februari, zal T-Mobile een nieuwe dienst starten genaamd T-Mobile Samen. Hiermee wordt het mogelijk om een groep van T-Mobile klanten te maken, die onderling gratis naar elkaar kunnen bellen. Iedereen die klant is bij T-Mobile kan uitmaken van zo’n groep, je hoeft daarvoor dus niet op hetzelfde adres te wonen.

Meer cadeautjes van T-Mobile

T-Mobile geeft deze nieuwe dienst gratis aan alle bestaande, nieuwe, zakelijke en prepaid klanten. Dit als blijk van waardering. Ook zullen de leden in de groep maandelijks een extra cadeau van T-Mobile ontvangen. Dit is in de vorm van extra T-Mobile Extra punten, gratis 500 MB of 2,50 euro korting op je factuur. Het zal vanaf 1 februari mogelijk zijn om zo’n groep aan te maken. Dat kan via My T-Mobile, en kost je helemaal niks.

Opvallend is dus dat T-Mobile zegt dat het niet uitmaakt op welk adres je woont. Zolang je maar een klant bent bij T-Mobile, kan je in een groep zitten. Met de mensen in die groep kan je dus gratis bellen, maar misschien wel interessanter voor veel mensen: je kan ook meer MB’s per maand krijgen of een korting op je factuur. Het heeft er dus wel nog wat van weg alsof je met wildvreemden in een groep kan zitten, om zo te profiteren van de extra cadeau’s.

Zakelijke en prepaid klanten

Zoals gezegd kunnen zakelijke en prepaid klanten ook gebruik maken van het gratis onderling bellen, maar er is wel een kanttekening. Zo kunnen zakelijke gebruikers alleen onbeperkt gebeld worden zonder bijkomende kosten, en krijgen prepaid klanten geen korting of meer MB’s.

Voorheen was er de dienst Friends & Family van T-Mobile, waarmee je voor bijna 15 euro in de maand naar zes nummers gratis kon bellen. De nieuwe dienst van T-Mobile vervangt de Friends & Family dienst, die geschrapt wordt.

2 reacties op "Gratis onderling bellen voor klanten bij T-Mobile"

Wasta schreef op 27 februari 2016 om 15:50

Ik heb gewoon een 1 euro simmetje van de hema in al mijn 5 telefoons. Alleen als ik naar een andere provider bel, gaat er geld af.
De sim met 1 euro, blijft op 1 euro staan als ik naar een andere hema sim bel.
Zelfs de lege sim met 0,00 euro kan gewoon bellen naar andere hema simmetjes van 1 euro.
Dus bel ik altijd met de lege sim. Ik probeer zoveel mogelijk mensen een hema sim van 1 euro in hun prepaid te laten stoppen.
Na men zelf ziet dat er met een lege sim waar 0,00 euro opstaat toch gewoon gebeld kan worden naar andere mobieltjes, gaan ze meestal overstag.
Naar vaste nummers en andere providers gaat er wel geld af, of krijg je het bericht dat je onvoldoende tegoed hebt .
Naar andere hema-simmetjes kan je altijd bellen, al staat er niets meer op de sim.
Misschien heb ik weer eens geluk, dat kan ook.
Zo had ik een sim van het kruitvat, die ook leeg was. Toch kon ik bellen, naar iedere provider, mobiel en vaste nummers.
Zelfs naar Iran en Marokko, maar die kruitvatsim liet mij alleen gratis bellen, gebeld worden ging niet meer.
Met mijn stomme kop naar een kruitvatwinkel gegaan en laten horen dat mijn tegoed 0 euro was en heb toen een telefoongesprek gevoerd. Ook even laten zien dat ik met die 0 euro naar Iran kon bellen. Ik had een maatje uit Iran bij mij.
Maar omdat ik klachten kreeg, dat niemand mij nog kon bereiken werd mij verteld dat ik op moest waarderen.
Weg 10 euro en kon nog niet gebeld worden. Een collega erbij, die al jaren in het kruitvat werkte en die zei, dat het onmogelijk was, dus weer een tegoedbon van 10 euro gekocht, weer 10 euro weg. De baas werd gehaald en je raadt het al, ik kon weer een tegoedbon kopen. Dus weer 10 euro betaald en weer niet opgewaardeerd. De baas vroeg mij, doe mijn chip eens in je telefoon. Dus gedaan. Krijg ik de mededeling dat er een simlock opzit. Ik ontken. Ik heb juist heel veel geld betaald zodat ik een kruitvat sim kon plaatsen, daar het kruitvat geen telefoons verkocht, slechts de simmetjes. Doe dan je eigen sim er maar weer in, zei de baas van het kruitvatfiliaal. Ik probeer weer te bellen en krijg te horen dat er wegens administratieve redenen er een simlock op mijn telefoon is geplaatst.
Ik boos, nee nou wordt ie vraai ! Ik betaal bijna 200 euro extra zodat ik een simlockvrije telefoon heb, koop voor 30 euro aan bonnen en krijg een simlock. Om die te verwijderen kost me ook weer 10 euro.
Zegt de baas doodleuk, wij verkopen geen telefoons, dus kan die simlock niet door het kruitvat op je telefoon zijn geplaatst.

Dus heeft u een werkende simlockvrije telefoon en wilt u “”goedkoop”” bellen met een kruitvatsim, ga er dan vanuit dat u al bellend de winkel in kan lopen en veel geld betaald en gratis een simlock krijgt zodat uw telefoon onbruikbaar is geworden.

En het is niet hun schuld, maar uw eigen schuld en al die bonnen die u heeft gekocht, dat geld bent u kwijt!

En haalt u de simlock eraf, wordt u lastig gevallen door reclame sms van het kruitvat met “” aanbiedingen””

Ik kon gratis bellen en het kruitvat verprutst dat voor mij en de 3 maal 10 euro is nimmer bijgeschreven.

“”Wegens administratieve redenen…””, daarom heb ik prepaid, om geen administratie te hebben. Anders had ik wel een abonnement van Telfort of zo. Dan kan je onderling ook gratis bellen.

Lekker goedkoop bellen voor slechts 14 cent per minuut.
Nee , eerlijk zijn, 40 euro betalen en niet meer kunnen bellen.
En dan snel het kantoor invluchten en de sleutel omdraaien.
Niet even het hoofdkantoor bellen of anderszins uitzoeken wat er aan de hand is. Nee geld kwijt en een simlock op je telefoon.
Voor niets 200 euro extra betaald voor een simlockvrije telefoon, mij 3 maal 10 euro laten betalen en ik kon niet meer opwaarderen en KPN, Vodafone, T-Mobile, Telfort, geen sim werd nog geaccepteerd.
Naar een unlocker gebracht en natuurlijk net op een vrijdag en ik had een nummer nodig waarop ik bereikt kon worden, dus uit armoede even een wegwerptelefoon van 20 euro gekocht, zodat de zaken door konden gaan.

Ik ben nog steeds boos !

Nu betaal ik geen 14 cent zoals bij het kruitvat, maar 12 cent.
En bij de HEMA wordt er niet afgerond. Dus 10 seconden bellen kost mij 2 cent en geen 14 cent, zoals bij het kruitvat in rekening wordt gebracht.
En bijna iedereen heeft nu een hema-sim, zodat ik ze ook op hun mobiel kan bellen, als mijn sim op 0,00 euro staat.
Staat er 1 euro op een 1 euro sim, blijft die 1 euro staan na een lang gesprek.

Ik kocht altijd alles bij het kruitvat, van dvd-rw tot draadloze muis, van maagtabletten tot paracetamol, van scheermesjes tot deodorant, van vitaminen tot shampoo. Nu ben ik er jaren niet meer geweest.
Op zijn minst wil ik mijn 30 euro terug en dan nog moet ik hoge nood hebben. Ik kots nog liever zuur gal, kan ik een maagtablet koop bij het KRUITVAT.

En nu speelt mijn maag mij parten, dus moet ik stoppen te zeuren over hun dvd-rw die slechts 2 of 3 maal te gebruiken zijn, hun scheermesjes zijn al bot na 1 keer scheren.
Een prutswinkel met prutstroep en vooral prutsservice.

Als ik 2 bonnen heb gekocht en laat zien dat er geen geld in bijgeschreven en dus mijn beltegoed NIET is opgewaardeerd, mij vertellen dat IK wel iets fout zal hebben gedaan. Er staan 2 medewerkers bij! En als er wel gebeld kon worden en na 3 maal 10 euro te hebben betaald ik niet meer kan bellen, dan het kantoor invluchten, niet om het hoofdkantoor te bellen, maar om de sleutel om te draaien, dat is typisch KRUITVAT.

Poen uit je zak kloppen en niet eens niets leveren, maar je veel ellende bezorgen. En mij wel lastig vallen met aanbiedingen als ze mij missen. Opzouten! Met hun aanbiedingen en 14 cent per minuut.

Ik ben meestal in 10 seconden klaar. “”Ben je tuis? -ja- Zal ik langskomen?-Is goed. Ok, tot zo”” dat zijn 10 seconden.
Dus 2 cent bij de Hema en 14 cent bij het kruitvat.

Toets ik *101# zie ik 0,00 euro en kan toch bellen naar andere Hema simmetjes.

Ik ben van 15 euro per maand naar 15 euro per jaar gegaan.
Bij de jumbo stond altijd een bak, waar men hun telefoon in kwijt kon. Je gelooft gewoon niet wat mensen weggooien.
Telefoons met 5,3 megapixels, en als nieuw! Vast en zeker uitgekeken op de kleur of wilden 12 of 13 megapixels.

Ideaal als beveiliging. Ik lever dan wel een oudje van mijzelf in.
Met een dikke batterij, zodat de achterklep niet meer sluit.
Want stelen , daar doe ik niet aan. Ruilen is wat anders.

Nu eerst een rennie. Zie, zelfs na al die jaren kost die kruitvat mij nog steeds geld. Slechts 1 rennie tablet, maar toch.

Neemt Hema mensen, HEMA !!! per seconde afrekenen en kunnen bellen als je prepaid op is (alleen naar andere prepaid hema)

Ruud Kok schreef op 29 februari 2016 om 10:38

Beste Wasta, bedankt voor je uitgebreide toelichting en pleidooi voor Hema prepaid. Helaas biedt Hema momenteel nog geen sim only abonnementen, maar anders zou het zo te lezen een waardevolle aanvulling op onze vergelijker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Gratis onbeperkt bellen en sms’en bij Simpel

Simpel voert nieuwe sim only abonnementen door, waar je tot en met het einde van het jaar een abonnement kan...

Sluiten