Gratis mobiel internetten met Amerikaanse FreedomPop

1 augustus 2014 door in Algemeen en Mobiel internet.

FreedomPopDe Amerikaanse telecomaanbieder FreedomPop wil gratis bellen, sms’en en mobiel internetten aan gaan bieden in Nederland. De provider zal deze diensten gratis aanbieden in ruil voor het bekijken van advertenties. In Amerika heeft het bedrijf al sinds langere tijd voet aan de grond gekregen. Bijna een kwart miljoen klanten maken inmiddels gebruik van deze aanbieder.

België
Ook in België is FreedomPop al bezig met een test. Hierbij kunnen klanten via een simkaart van BASE, een dochterorganisatie van KPN, gratis 200 belminuten, 500 sms’jes en 500 MB aan data krijgen. Tegen betaling kunnen ook grotere bundels worden afgesloten. Daarnaast is het ook mogelijk om tegen een vergoeding de advertenties te verwijderen. In de Verenigde Staten maakt zo’n 40 procent van de klanten gebruik van deze mogelijkheid.

Andere Europese landen
Als de test in België een succes wordt, dan volgen in hoog tempo meer Europese landen. Ook Nederland zal tot de landen behoren waar de FreedomPop zal worden uitgerold. Dat bevestigd het bedrijf tegenover de Telegraaf. In Nederland zal de komende virtuele provider vermoedelijk samen gaan werken met KPN. Naast Nederland en België heeft FreedomPop ook al concrete plannen voor het aanbieden van zijn diensten in het Verenigd Koningkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

In eerste instantie begint de provider met het aanbieden van sim only-pakketten. In de Verenigde Staten worden ook toestellen aangeboden, maar FreedomPop zal dat in Europa voorlopig niet gaan doen. Het bedrijf verwacht sneller te kunnen uitrollen in een nieuw land door alleen sim only-bundels aan te bieden. CEO Stephen Stokols over deze beslissing:

“Europese markten zijn niet zo toestelgericht als de VS, dus zullen we aanvankelijk sim only zijn. Dit stelt ons in staat om snel nieuwe markten te betreden en we hebben niet te maken met inkoop en logistiek van toestellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ben verdubbelt belminuten grootste abonnement

Bij een verhoging van het aantal minuten, sms’jes of MB’s hoor je providers meestal wekenlang over niets anders praten. Via...

Sluiten