Google flirt met WhatsApp

9 april 2013 door in Mobiel internet.

Google WhatsAppGoogle en WhatsApp zouden na een eerdere flirt nu al een aantal weken stevig aan het daten zijn. Leidt dat tot een harmonieus samengaan of is de bruidsschat die WhatsApp wil toch te hoog? Of is het niet meer dan een gerucht? WhatsApp-topman Neeraj Arora spreekt de geruchten namelijk tegen en zegt dat er helemaal geen gesprekken worden gevoerd.

Digital Trends bracht vorige week het gerucht naar buiten dat er dus weer overnamegesprekken plaatsvinden en dat Google een bedrag van ongeveer 1 miljard dollar heeft geboden. WhatsApp gokt vooralsnog echter op een hogere prijs. Arora, hoofd Business Development bij WhatsApp, verwijst de berichtgeving echter naar het rijk der fabelen.

Babel

De markt voor chatapplicaties groeit op dit moment door de sterke toename van het aantal smartphones en het gebruik van mobiel internet. Een goede berichtendienst is een onderdeel dat nog ontbreekt in het aanbod van Google. Eerder deden al geruchten de ronde dat Google werkt aan een geïntegreerde berichtendienst voor Android en Chrome die Babble, of volgens de laatste berichten Babel, moet gaan heten en een overkoepelende applicatiedienst moet worden voor de diverse losse onderdelen, zoals Google Talk, Messenger en Hangout. Het platform zou dan vanaf de basis opnieuw worden opgebouwd. Daar gaat tijd overheen en dan is Google misschien te laat om nog een graantje mee te pikken op de groeiende markt voor chatapps. Overname van een platform dat al bewezen succesvol is, is dan een andere optie.

Groot

In 2012 waren vooral de applicaties om foto’s te delen populair. Facebook en Twitter deden bijvoorbeeld beiden een poging om foto-app Instagram over te nemen, waarbij Facebook aan het langste eind trok. Dit jaar zijn de berichtenapps populair. De overnamegeruchten rond Google en WhatsApp bevestigen dit. Als het gerucht wel klopt en de gesprekken tot een goed einde komen, dan is Google meteen een grote speler op de markt van berichtendiensten. WhatsApp is niet beursgenoteerd en daardoor niet verplicht om financiële cijfers openbaar te maken, maar de app wordt gebruikt in meer dan honderd landen en verwerkt zo’n 17 miljard berichten per dag dus mag gerust succesvol genoemd worden. Onlangs maakten ze bekend voor alle nieuwe gebruikers abonnementen in te  gaan voeren, maar dan nog blijft de dienst goedkoop. WhatsApp heeft naast de inkomsten uit de aanschaf van de app overigens ook zeer lucratieve contracten met internationale telecombedrijven, maar WhatsApp is uiteraard niet scheutig met informatie hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Telecom providers en social media: een overzicht

Ook onder de providers worden sociale media zoals Twitter en Facebook steeds vaker gebruikt. Enerzijds voor de promotie van acties...

Sluiten