Extra zendmasten in Amsterdam op 30 april

22 april 2013 door in Algemeen en KPN en Vodafone.

Bellen op Koningsdag in AmsterdamVolgende week is het dan zover; koningin Beatrix geeft de koninklijke scepter door aan prins Willem-Alexander. De grote telecomproviders, KPN, T-Mobile en Vodafone zetten extra zendmasten in zodat iedereen in Amsterdam kan blijven bellen en sms’en.

Deze laatste Koninginnedag is natuurlijk een heel bijzondere en de inhuldiging van koning Willem-Alexander vraagt niet alleen aandacht van het Nationaal Comité Inhuldiging, maar ook van de grote telecomproviders in Nederland. De inhuldiging en met name de festiviteiten daar omheen leveren ongetwijfeld veel stof tot bellen, sms’en, fotograferen, filmen én delen via smartphones. Als het aan de providers ligt, kan dat zonder haperen.

Capaciteit

“In overleg met de gemeente Amsterdam hebben we gekeken waar de drukste punten zijn, zoals het Centraal Station en pleinen waar veel festiviteiten zijn, daar plaatsen we extra masten. Op 30 april zijn er vier extra sites ter plaatse en we versterken ook het signaal van de bestaande masten op de daken”, vertelt Richard Mes van Vodafone, “daarmee zorgen we voor 35 procent meer capaciteit.” Ook T-Mobile zet vier extra masten in. KPN noemt geen aantal wat masten betreft, maar geeft aan dat de capaciteit met 50 procent wordt vergroot. KPN vergroot ook in andere grote steden de capaciteit. Naast de providers springen ook restaurants, hotels en cafés bij, door gratis hun wifi-netwerk beschikbaar te stellen.

Gemeente

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam geeft aan dat er nauw overleg is met de grote telecomaanbieders. “We moeten wel reëel zijn. Op sommige plaatsen zal er niet of nauwelijks bereik zijn. Daarom hebben we ook maatregelen genomen om belangrijke nummers, zoals bijvoorbeeld 112, wel altijd beschikbaar te houden.”

Laten we hopen dat het gebruik van 112 niet nodig is en dat iedereen in én buiten Amsterdam een mooie Koninginnedag viert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Per maand verdampt 68 miljoen euro beltegoed

Langere houdbaarheid van het beltegoed staat bij de Consumentenbond is al enige tijd op de agenda. De bond weet dat...

Sluiten