17 september 2018 door in T-Mobile en Tele2

T-Mobile Tele2 Europese commissieEU Commissie geeft nog geen akkoord voor de voorgenomen fusie tussen T-Mobile en Tele2. De commissie is met name bezorgd over de nadelige gevolgen van de fusie van beide providers. Met het samengaan van de nummer drie en vier in de Nederlandse markt vreest de commissie prijzenstijgingen. De nieuwe provider wordt met name op de mobiele markt voor consumenten sterk.

Na de fusie belooft T-Mobile dat er in Nederland geen prijsverhogingen volgen op het gebied van vaste telecom en daarnaast rolt de nieuwe provider haar 5G netwerk razend snel uit. Met het samengaan van beide onderneming komt er ook een sterke glasvezel concurrent bij dat flinke prijsvoordelen op kan leveren. De Europese Commissie heeft in een voorlopige aangegeven dat het bezorgd is over de mogelijke gevolgen. De fusie van beide bedrijven heeft direct gevolg voor de concurrentie en vooral binnen de mobiele markt. Dit zou dan ook kunnen leiden tot flinke prijsverhogingen.

Europese Commissie bang voor prijsverhoging

De Europese Commissie behandelt de voorgenomen fusie tussen T-Mobile en Tele2. De commissie is er nog niet van overtuigd dat de fusie in het voordeel is van de consument. Het akkoord voor de voorgenomen fusie blijft dus vooralsnog uit.

T-Mobile is het hier niet mee eens, de provider haalt Nederlandse toezichthouder ACM aan. De ACM heeft namelijk geconstateerd dat er duidelijk risico’s zijn op de vaste markt door de gezamenlijke dominantie van KPN en VodafoneZiggo. De provider doet daarnaast een aantal belangrijke beloftes aan Nederland.

T-Mobile brengt de voordelen van de fusie in kaart

Volgens de provider kan de EU commissie akkoord gaan met de fusie omdat het samenvoegen van de twee ondernemingen slechts een kleine speler oplevert. Bij elkaar is het marktaandeel na de fusie nog geen 25%. Daarmee verkrijgt T-Mobile na de fusie met Tele2 nog altijd minder marktaandeel dan de huidige marktleiders KPN en VodafoneZiggo.

Daarnaast wordt de concurrentie op de mobiele markt in Nederland sterk bepaald door flinke kortingen op mobiele diensten door de marktleiders. Klanten krijgen namelijk aantrekkelijke voordelen zoals Non Stop Extra’s wanneer zij naast mobiele diensten ook vaste diensten afnemen bij KPN of Vodafone. Met de fusie van T-Mobile en Tele2 kan de nummer drie provider dergelijke kortingen ook bieden. Met de fusie van T-Mobile en Tele2 is het nieuwe bedrijf groot genoeg om effectief tegenwicht te bieden op de huidige duopolie van KPN en VodafoneZiggo.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only