27 november 2018 door in T-Mobile en Tele2

T-Mobile neemt Tele2 overT-Mobile lijkt de goedkeuring te krijgen voor de overname van Tele2. De Europese Commissie staat namelijk op het punt om haar toestemming te geven voor deze fusie. Het betreft hier alleen de Nederlandse onderdelen van beide telecombedrijven. De goedkeuring zal zelfs worden verleend zonder extra voorwaarden meldt Reuters. Aankomende vrijdag verwacht men de definitieve uitspraak.

Aan het begin van dit jaar kondigde Tele2 en T-Mobile dat zij de Nederlandse onderdelen van beide bedrijven wilde samenvoegen. T-Mobile zal de Nederlandse activiteiten van Tele2 overnemen en Tele2 krijgt een minderheidsbelang van 25 procent in de nieuwe onderneming. Het wachten voor deze overname was nog op de Europese Commissie.

Europese Commissie gaat overname Tele2 goedkeuren

Aanvankelijk leek de Europese Commissie sceptisch over de voorgenomen overname van Tele2 door T-Mobile. Daarop heeft de Commissie vijf maanden geleden besloten om een volledig onderzoek te openen naar het bod. De commissie vreesde een deal waarbij de concurrentie binnen de Nederlandse markt zou worden geschaad. Vanwege het feit dat er slechts drie spelers overblijven, zou de overname kunnen leiden tot prijsstijgingen. Daarmee heeft de overname een flinke nadeel voor consumenten tot gevolg.

Hierop heeft Deutsche Telekom (moeder bedrijf T-Mobile) betoogd dat het nieuwe bedrijf slechts een marktaandeel van 25 procent heeft en daarmee ver achterblijft op marktleider KPN en nummer twee VodafoneZiggo. De fusie zou juist helpen om de twee concurrenten uit te dagen de vaste breedband prijzen te verlagen in Nederland en daarnaast sneller over te gaan tot uitrol van het 5G netwerk.

Bronnen van Reuters menen nu dat de commissie op het punt staat om de deal goed te keuren. Sterker nog men verwacht dat Brussel geen eisen zal stellen voor de overname. Dat is bijzonder want eerdere overname voorstellen werden vaak goedgekeurd met extra eisen zoals het afstoten van onderdelen. Op vrijdag 30 november presenteert de Europese Commissie het eindoordeel.

Tele2 overname door T-Mobile

Deutsche Telekom wil de Nederlandse tak van Tele2 overnemen. Beide providers hebben een eigen 4G netwerk maar lopen in grootte flink achter op KPN en Vodafone. Met de overname krijgt de nieuwe partij een betere concurrentie positie. T-Mobile neemt de activiteit van Tele2 in Nederland over voor 190 miljoen euro en daarbij krijgt Tele2 ook nog eens 25 procent van de aandelen in de nieuwe onderneming.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only