28 november 2018 door in T-Mobile en Tele2

EU akkoord Overname Tele2 T-MobileNa een uitgebreid onderzoek heeft de Europese Commissie gisteren al haar akkoord gegeven voor de overname van Tele2 door T-Mobile. Het akkoord liet even op zich wachten maar uiteindelijk geeft de commissie zelfs goedkeurig zonder voorwaarden. Met de fusie verstevigd T-Mobile haar Nederlandse positie als derde speler met een marktaandeel van 25 procent.

Søren Abildgaard is de CEO van de sim only provider T-Mobile Nederland en hij is blij: “Ik ben blij met de beslissing van de Europese Commissie omdat dit de beste uitkomst is voor de Nederlandse consument en het bedrijfsleven. Het is fantastisch dat de EC de specifieke kenmerken van deze fusie heeft erkend en ons daarom onvoorwaardelijke goedkeuring heeft gegeven om samen verder te mogen.”

Tele2 overname door T-Mobile

De Europese Commissie heeft haar tijd genomen om de overname van Tele2 Nederland door T-Mobile goed te keuren. Enkele maanden geleden nog werd er een groot onderzoek ingesteld. De commissie was bang dat met de overname de concurrentie positie in Nederland zou verminderen. Daarop had T-Mobile enkele belangrijke beloftes gedaan. Een daarvan is de prijzen voor vaste dienstverlening niet te laten stijgen in de komende drie jaar. Daarnaast belooft de onderneming in rap tempo het 5G netwerk te zullen uitrollen.

Nu de overname officieel is goedgekeurd wordt Tele2 Nederland in de komende maanden volledig overgenomen. In zijn persbericht meld Abildgaard dat er nog minstens een maand nodig is voordat beide bedrijven gezamenlijk kunnen opereren. Met de overname krijgt het Tele2 moederbedrijf 190 miljoen euro van T-Mobile en 25 percent van de aandelen in de nieuwe onderneming.

Wat gaat er veranderen na de overname van Tele2 Nederland?

Het is nog onduidelijk wat er precies zal veranderen. Bij het samengaan van Vodafone en Ziggo bleven beide merknamen in de markt. In dit geval lijkt het alleen T-Mobile te worden, maar vanaf wanneer is onduidelijk. Daarover heeft T-Mobile zich in verband met het merk Tele2 niet uitgesproken.

Met het samengaan ontstaat een nieuwe provider die 24,5 procent van de mobiele markt in handen heeft en 6 procent van de vaste dienstverlening (vaste telefonie, TV en internet) in Nederland. Het concern heeft 6,13 miljoen mobiele klanten.

Is de overname het einde van een Unlimited abonnement voor 25 euro? Waarschijnlijk niet, maar dat zal de toekomst moeten leren.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only