eSIM KPN
9 november 2020 door in KPN

KPN eSIM sim only abonnementSinds enkele jaren kunnen iPhone liefhebbers ook gebruikmaken van dualSIM. De laatste iPhone modellen vanaf de iPhone XS inclusief de nieuwe iPhone 12 lijn hebben namelijk een eSIM. Een ingebouwd simkaartje waarmee de telefoon contact maakt met je provider. De geavanceerde techniek is nu ook bij KPN beschikbaar.

In eerste instantie kunnen alleen huidige KPN klanten genieten van de nieuwe mogelijkheid. Heb je een iPhone met KPN abonnement? Dan kun je vanaf nu ook een goedkoop sim only abonnement afsluiten voor bijvoorbeeld bellen of data. Je vraagt bij KPN de eSIM aan en krijgt van je nieuwe provider een simkaartje.

KPN ook met eSIM

Inmiddels zijn er al drie providers waar je eSIM ondersteuning krijgt. Daarmee liep de marktleider iets achter. Vanaf nu kun je eSIM ook als KPN abonnee gebruiken. Daarmee worden de features van je iPhone 11 of aankomende iPhone 12 meteen verruimd. Want je kunt bereikbaar zijn op twee verschillende telefoonnummers. Veel Android telefoons zijn uitgerust met dualSIM via twee nanosimkaarten. De Apple iPhones hebben eSIM een nieuwe techniek dat veel minder ruimte inneemt. In de iPhone 12 Pro of iPhone 12 Mini is een piepklein simkaartje ingebouwd (embedded). Dit vereist een nieuwe techniek bij de provider en in eerste instantie was alleen T-Mobile hier klaar voor. Daarna volgde Simyo en Vodafone. Nu kunnen ook KPN klanten met twee telefoonnummers bellen. Sterker nog er komen zelfs telefoons zoals de vouwbare Motorola RAZR die alleen nog maar over een eSIM beschikken. De nieuwe techniek lijkt dan ook de oude simkaartjes te gaan overnemen.

Voordelen van eSIM en sim only iPhone 12 gebruikers

Het voordeel van eSIM ondersteuning bij KPN is dat iPhone gebruikers nu ook bereikbaar zijn op twee verschillende telefoonnummers. De provider gaat hiermee mee met de toekomst. Vooral met de komst van 5G is de verwachting dat er steeds meer apparaten komen met een eSIM. Die apparaten kunnen hiermee direct worden verbonden op dit razend snelle netwerk. Een ander voordeel van de eSIM is dat fabrikanten meer ruimte over hebben voor bijvoorbeeld de camera’s of accu. Een grotere accu heeft als voordeel dat je langer vooruit kunt met een acculading.

Hier vind je een compleet overzicht van alle sim only abonnementen.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only