Tele2 in drie maanden ruim 110.000 Unlimited abonnees

17 augustus 2017 door in Acties.

Tele2 110000 nieuwe Unlimited klantenOnbeperkte sim only abonnementen zijn HOT! Sinds de introductie van het nieuwste Unlimited abonnement van Tele2, zijn er al 110.000 klanten die gekozen hebben voor het sim only abonnement. Daarmee behaalt de provider in de eerste drie maanden 10 % meer klanten dan concurrent T-Mobile.

Zorgeloos internetten is iets dat veel mensen willen en de onbeperkte sim only abonnementen geven die vrijheid. Na de introductie van het eerste onbeperkte abonnement van T-Mobile, Go Unlimited, lanceerde Tele2 het antwoord: Unlimited! Beide abonnementen geven je onbeperkte telefonie voor een maandelijks bedrag van respectievelijk 35 euro of 25 euro. Beide abonnementen blijken zeer succesvol te zijn. Het Unlimited abonnement van Tele2 is in de eerste drie maanden echter net iets meer succesvol dan de T-Mobile evenknie.

Tele2 Unlimited bereikt 110.000 abonnees in 3 maanden

In gesprek met Telecompaper heeft Tele2 laten weten, dat de provider ruim 110.000 klanten heeft geworven binnen drie maanden voor het nieuwe Unlimited sim only abonnement. Uit de kwartaal rapportage van de budget 4G provider bleek echter nog dat het aantal einde Unlimited klanten aan het einde van vorig kwartaal op 69.000 lag. In de afgelopen anderhalf maand ( tot 17 augustus ) zijn er dus 40.000 abonnees bij gekomen. Daarmee is het succes van Tele2 zelfs 10 % groter dan dat van T-Mobile. CEO Søren Abildgaard vertelde eerder dit jaar namelijk dat T-Mobile in drie maanden wel 100.000 abonnees kreeg het nieuwe Go Unlimited abonnement.

Het Unlimited sim only abonnement van Tele2 volgde een aantal maanden na de lancering van het eerste onbeperkte abonnement door T-Mobile, Go Unlimited. Terwijl je bij T-Mobile 35 euro betaalt voor een onbeperkt abonnement is dat bij Tele2 dus 25 euro per maand. Er zijn uiteraard welk enkele verschillen tussen de voorwaarden van beide providers. Zo biedt T-Mobile 10 GB in de EU en Tele2 6 GB.

Unlimited abonnement heeft een positieve invloed op de omzet

In gesprek met Telecompaper vertelt Tele2 woordvoerder Robin Janszen dat het succes van het Unlimited abonnement zich ook vertaalt in een verhoging van de gemiddelde omzet. De stijging in omzet per klant is ook terug te zien in de kwartaalcijfers van de provider van Q2 2017. De omzet per klant steeg bijna 20 % ten opzichte van 2016 naar 18 euro per klant. De budget 4G provider had aan het einde van vorig kwartaal circa 1,1 miljoen klanten. 10 % van alle klanten zijn dus Unlimited abonnees.

De mensen die kiezen voor het Unlimited Tele2 abonnement bestaan uit nieuwe klanten en bestaande klanten. De verdeling van het aantal nieuwe en bestaande klanten wilde de provider niet openbaar maken. Duidelijk is wel, dat alle bestaande klanten met een 24 GB abonnement direct zijn overgezet naar het goedkopere Unlimited abonnement. Daarnaast heeft Tele2 afgelopen kwartaal 51.000 nieuwe abonnees aangetrokken en in diezelfde periode steeg het aantal Unlimited abonnementen met 69.000.

Unlimited is dus populair! Maar pas op want Unlimited betekent niet meer automatisch onbeperkt. Dat zagen we al bij de beperkingen voor EU gebruik en natuurlijk recent bij de onbeperkte bundel van Youfone die in de praktijk slechts 15 GB is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Zomer nog leuker met Tele2 voordeel weken: Dit Wil Ik

Tele2 maakt jouw zomer nog leuker! De budget sim only provider biedt allerlei super gave aanbiedingen in de weken van...

Sluiten