Buitenlandtarieven per 1 juli verlaagd

26 mei 2014 door in Hi en KPN.

Hi sim onlyBellen, gebeld worden, sms’en en internetten in het buitenland wordt per 1 juli 2014 goedkoper gemaakt. Dat melden Hi, KPN en Telfort. De Europese Commissie was van mening dat providers veel te veel geld vroegen om van hun diensten gebruik te maken in het buitenland. Vandaar dat er Europese afspraken zijn gemaakt over de tarieven, die vanaf 1 juli in zullen gaan.

Zo wordt het bellen 7 cent per minuut goedkoper. Waar er eerst nog €0,30 per minuut moest worden betaald voor bellen in het buitenland, is dat vanaf 1 juli slechts €0,23 per minuut. Ook gebeld worden gaat minder kosten: van €0,09 per minuut naar €0,07 per minuut. Het sms’en wordt tevens met 2 cent verlaagd tot €0,08 per sms. De grootste verandering is echter zichtbaar bij het datagebruik. Nu betaal je nog maar liefst €0,55 per MB, vanaf 1 juli wordt dat met slechts €0,25 per MB een ruime halvering.

Tarieven tot 30-06-204Tarieven per 01-07-2014
Bellen€0,30 per minuut€0,23 per minuut
Gebeld worden€0,09 per minuut€0,07 per minuut
Sms’en€0,10 per sms€0,08 per sms
MB’s€0,55 per MB€0,25 per MB

De verlaagde tarieven is niet de enige wijziging die wordt doorgevoerd door de EU. Het wordt vanaf 1 juli namelijk ook mogelijk om te kiezen bij welke provider je wilt roamen. Vervolgens kunnen er bij de door jou gekozen provider eigen bundels worden aangeschaft. Dankzij deze regeling is het mogelijk om te bellen, sms’en en internetten tegen lokale tarieven. Zo maak je in het buitenland niet meer gebruik van de ‘thuisprovider’, maar kan je een bundel voor een bepaalde tijd afsluiten bij een alternatieve provider. Door middel van een aparte factuur zal er dan worden afgerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Omzetdaling en minder klanten voor Vodafone NL

Vodafone Nederland heeft een matig jaar achter de rug. Het boekjaar, dat in maart eindigde, bleek een jaar waarin fors...

Sluiten