14 januari 2011 door in Mobiel internet en Sim Only

Blackberry SIM OnlyDe afgelopen tijd heeft de Blackberry enorm in populariteit gewonnen. Blackberries zijn multifunctionele toestellen waarmee je niet alleen kan bellen en SMS’en, maar ook internetten is geen probleem. Daarnaast kun je met Blackberries onderling gratis berichten versturen via het bekende pingen. Het pingen heeft dan ook erg veel bijgedragen aan de populariteit, en ondertussen ook geleid tot diensten zoals WhatsApp waarmee je ook gratis berichten kan sturen tussen gebruikers met iPhone, BlackBerry, Android en Nokia. Voor zowel het pingen als WhatsApp wordt de 3G of Wifi internet verbinding gebruikt, je bespaart dus op je SMS kosten. 🙂

Als je al een Blackberry hebt, is het net zoals met andere (prepaid) toestellen, prima mogelijk om daar een sim only abonnement bij te nemen. Sterker nog, bij Typhone hebben ze zelfs speciale Blackberry sim only aanbiedingen. Maar belangrijk is wel dat je met één ding rekening houdt:

  • Bij je sim only dien je een BlackBerry Internet Abonnement af te sluiten!

Een gewoon mobiel internet abonnement is niet voldoende om ook gebruik te kunnen maken van het pingen op de Blackberry. Maar bij de meeste grote providers heb je wel een speciaal Blackberry Internet Abonnement voor tussen de € 7,50 en 17,50.

Heb je ook een Blackberry? Dan kun je dus in combinatie met een van de bovenstaande internet bundels een goedkope sim only afsluiten.

4 reacties op "Blackberry met een SIM Only"
Harry

Misschien een beetje laat met reageren, maar ik ben “ten einde raad”. Heb sinds twee maanden een BB met een gewoon abonnement. Via wifi geen problemen, kon gewoon alles doen. Ineens, zomaar was het over en uit. Kan nog wel bellen en zo nu en dan whatsapp, maar geen internet, FB of Twitter meer. Volgend mij hoef ik om via wifi te werken geen BB abonnement te hebben. Dus . . .enig idee wat er mis kan zijn???

Reageer
Ruud Kok

@Harry: heb jij bij je abonnement ook een Blackberry internet bundel afgesloten? Volgens onze informatie heb je ook voor WiFi internet een BB bundel nodig.

Reageer
Harry

Wat aardig, zo’n snelle reactie, Ruud! Maar . . .ik hèb gewoon zonder BB abbo internet èn Fb kunnen gebruiken, ineeens was dat weg. Dat snap ik dus niet. Nu doet Whatsapp èn Twitter het, maar geen Appworld, internet en FB.
Firewall staat uit, factoryreset gedaan enz.
Snap er geen bal van!

Reageer

In dat geval zou ik de vraag hier eens proberen te stellen: http://nl.blackberry.com/support/

En als je toevallig een Vodafone abonnement hebt, zij adverteren tegenwoordig groot met hun smartphone crew, dus wellicht dat zij je ook nog op weg kunnen hebben.

Reageer

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only