Bijna 200.000 nieuwe klanten T-Mobile in driekwart 2017

9 november 2017 door in T-Mobile.

T-Mobile Q3 cijfers 2017Met een vol kwartaal te gaan, weet T-Mobile dit jaar al bijna 200.000 klanten naar zich toe te trekken. De totale omzet daalt licht in verhouding tot vorig jaar, maar EBITDA stijgt bijna 8%. Tussendoor liet de provider ook zien dat T-Mobile het snelste netwerk heeft volgens OOKLA.

Afgelopen kwartaal steeg het aantal T-Mobile klanten met een mobiel abonnement wel 66.000 en tot en met het derde kwartaal zijn er 196.000 bij gekomen. De provider met Duitse roots heeft 3,88 miljoen mobiele abonnees. Naast een flinke groei in mobiel ziet de onderneming in Nederland de omzet iets afnemen tot 327 miljoen. De EBITDA stijgt met 7,7% jaar op jaar en eindigt op 98 miljoen. In 2017 is het netwerk van T-Mobile al meerdere malen uitgroepen tot Beste Getest. Afgelopen kwartaal was het netwerk ook als snelste getest door OOKLA, een gerenommeerde snelheidstester.

Derde kwartaal cijfers T-Mobile

T-Mobile heeft de totale omzet over het derde kwartaal in 2017 licht zien dalen naar 327 miljoen euro. Een flink aandeel hierin is de mobiele omzet met 304 miljoen en werd gecompenseerd met de omzet die de onderneming haalde uit T-Mobile Vast (23 miljoen euro). De onderneming ziet de EBITDA 7,7% stijgen in vergelijking tot vorig jaar. De EBITDA stijgt naar 98 miljoen euro.

Het aantal mobiele klanten van T-Mobile lijkt in een stormvloed te groeien. De onderneming zag afgelopen kwartaal 66.000 nieuwe mobiele abonnees. Het Unlimited GO abonnement van de sim only aanbieder is duidelijk een goede zet geweest. In de eerste drie kwartalen van dit jaar heeft de onderneming al een hogere klant toestroom dan in het volledige jaar 2016.

Beste netwerk en tevreden klanten

Een oorzaak van de geweldige groei van T-Mobile ligt natuurlijk in het zeer scherpe sim only aanbod van de providers. Met name het Unlimited GO abonnement verleidt veel mensen om te kiezen voor de provider. Daarnaast beschikt de onderneming over een hyper modern netwerk. Afgelopen jaar werd het netwerk van T-Mobile al tweemaal tot beste getest uitgroepen en dit kwartaal heeft OOKLA onderzocht welk netwerk in Nederland het snelste is. De eer ging naar het razendsnelle netwerk van T-Mobile. De provider heeft zelfs de eerste antenne in Nederland geplaatst met 5G techniek.

Naast een aantrekkelijk aanbod zijn T-Mobile klanten ook meer tevreden geworden.
Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland, is trots:

Ons magenta team heeft het weer voor elkaar! Onze net adds zijn voor het vijfde kwartaal achtereen gestegen. We hebben nu al meer nieuwe postpaid klanten in 2017 dan over heel 2016. Nog belangrijker is dat onze klantwaardering is gestegen naar onze hoogste score tot nu toe: 73, ofwel een stijging van vier procent. Uiteindelijk draait het om deze waardering, want we doen het voor de klant. Daarom ben ik zo ontzettend trots op ons magenta team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Niet stedelijke, maar landelijke Nederlandse 5G netwerken

Het Ministerie van Economische Zaken verwacht al in 2020 de uitrol van landelijke 5G netwerken. Daarvoor moet de overheid zelf...

Sluiten