Betalen bij Apple App Store via je KPN abonnement

12 december 2017 door in KPN.

Apple KPN Carrier BillingAbonnees van KPN kunnen vanaf nu diensten en producten van Apple kopen via hun sim only abonnement. De premium provider heeft met Apple een carrier billing overeenkomst afgesloten.

Carrier billing is een overeenkomst tussen de provider en Apple die inhoudt, dat klanten van de provider iOS producten en diensten mogen kopen via het abonnement. Deze week werd de mogelijkheid ontdekt door een lezer van iCulture. Afrekenen van de aankopen vindt maandelijks plaats via het sim only abonnement. Abonnees die gebruik maken van het KPN netwerk via budget sim only providers zoals Telfort en Simyo kunnen de iOS betalingsdienst niet gebruiken.

Apple producten betalen met je KPN sim only abonnement

Deze week ontdekte een oplettende lezer van iCulture, dat KPN abonnees kunnen betalen via hun abonnement bij Apple. KPN en Apple hebben hiervoor een carrier overeenkomst gesloten. De abonnees kunnen bij de verschillende iOS winkels zoals App Store, iTunes, iBooks en ook Apple Music terecht. Aankopen via de iPhone of iPad worden afrekenen via hun abonnement. De provider bevestigt de bevindingen van iCulture vandaag tegenover Telecompaper. Aangekochte apps uit bijvoorbeeld de App Store zijn nu ook te betalen via de KPN rekening.

Maximaal 150 euro
Aankopen via de Apple stores kosten niets extra’s als je ze wilt afrekenen via je sim only abonnement. Er zitten wel enkele beperkingen aan de bedragen. Maandelijks mag je maar 150 euro besteden en voor bedragen boven de 20 euro moet je kiezen voor een andere betaalwijze. Het maximum aankoopbedrag is op 20 euro gezet.

Hoe werkt carrier billing?

Carrier billing betekent afrekenen via de factuur van je provider. Aangezien KPN en Apple hierover een overeenkomst hebben gesloten, kun je nu iOS apps kopen via de rekening van de provider. De nieuwe betaalmethode is eenvoudig in te stellen. Ga daarvoor naar de account instelling bij de App store. Apple eigenaren kunnen de nieuwe betaalmethode onder instellingen van het eigen account selecteren; mobiele telefoon. Naast KPN zijn er geen andere providers die carrier billing afspraken hebben gemaakt met Apple. Eigenaren van Android smartphones konden al langer diensten en apps afrekenen via de telefoonrekening.

De december maand staat bij KPN in het teken van cadeaus. De premium provider trakteert namelijk. Sim only abonnees krijgen een vijftal films te zien en mogen 3 e-books kiezen bij Bol.com. Daarnaast biedt de provider 5 GB aan extra data deze maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN bedankt abonnees met leuke cadeaus

De donkere decembermaand staat in het teken van cadeaus. Na Sinterklaas en straks de Kerstman krijgen abonnees van KPN een...

Sluiten