Ben data kost meer terwijl bellen goedkoper is

19 juli 2017 door in Ben.

Ben wijzigt aanbod en verhoogd prijs databundelsBudget provider Ben heeft de prijzen van zijn sim only abonnementen aangepast. Alle bundels zijn in prijs aangepast en het aanbod is overzichtelijker geworden doordat er enkele bundels zijn geschrapt. In tegenstelling tot de algehele trend in de Telecom heeft de voordelige provider de data bundels juist verhoogd. Voor bellers is de provider weer goedkoper geworden.

Het volledige aanbod aan Ben sim only abonnementen is deze week gewijzigd. De provider heeft enkele nieuwe bundels en het totale aanbod is overzichtelijker. Je kunt nu echter niet de laagste bel en sms bundel afsluiten zonder data. Je kunt pas vanaf de 300 min/sms bundel kiezen uit ´geen data´. Opmerkelijk is wel, dat de provider in tegenstelling tot de algehele trend basis bundels goedkoper maakt terwijl de hogere databundels juist duurder zijn geworden.

Vernieuwde BEN aanbod

Wil je een nieuw sim only abonnement van Ben, dan heb je nu een volledig nieuw aanbod om uit te kiezen. De voordelige provider heeft al zijn bundels aangepast. In tegenstelling tot een trend die wij eerder al zagen in de Telecom markt, verhoogt de aanbieder de grote databundels. Basis bundels worden juist goedkoper. Helaas is de aantrekkelijke Dubbel Dubbel promotie waarbij je bundel bij aangaan van het abonnement werd verdubbeld geëindigd.

Ben je op zoek naar een aantrekkelijk sim only abonnement van Ben dan is er nu ruime keuze. Vooral diegene die vaak belt is Ben nog voordeliger geworden. De bundels bestaan nu uit 100 min / sms voor 3 euro per maand. Je betaalde voor de laagste bel bundel eerst 5,50 euro. De 200 en 600 min bundels zijn verwijderd en daarvoor in de plaats is een 300 min / sms bundel gekomen. De 300 bundel kost 4 euro in de maand en daarmee is deze bundel zelfs twee euro goedkoper dan de vroegere 200 min / sms bundel. De hoogste en onbeperkte bundel is ook goedkoper geworden. Daar betaal je nu 7.50 euro voor in plaats van 10,50 euro. Opmerkelijk is wel dat je niet kunt kiezen voor de laagste bel bundel als je geen data wilt. Zonder data kun je alleen 300 of onbeperkt bellen kiezen.

Ben data is duurder

Vrijwel alle providers hebben in ieder geval de hoogste data bundels in prijs verlaagd of in data verhoogd. Ben kiest voor een eigenzinnige strategie. De budget provider verhoogd juist de databundels in prijs. Vorige week nog verdubbelde de relatief dure sim only aanbieder Vodafone de hogere databundels nog. We zien bij Ben deze week een andere invulling. In de oude situatie was de 1.000 MB bundel de laagste bundel die je kon kiezen. De prijs van deze bundel was 2,50 euro per maand. Nu biedt Ben meer keus en die begint met een 500 MB databundel voor 3 euro in de maand. De 1.000 MB bundel is er nog en kost je 60% meer in de maand, 4 euro. De 3.000 MB bundel is vervangen voor een 2.500 MB bundel en daarvoor betaal je nu 7 euro in de maand. Verbruik je nog meer data, dan zul je voor de 5.000 MB bundel moeten gaan. De hoogste bundel van de provider is met 2,50 euro in prijs gestegen naar 10 euro in de maand.

Wil je trouwens 4G snelheid, dan betaal je 1 euro in de maand extra.

Sim only provider Ben

Zoek je een voordelig abonnement of wil je veel data voor weinig geld, dan is Ben nog altijd een goed alternatief. Het is onduidelijk waarom de provider tegen de stroom in zwemt voor wat betreft de prijs van hoge data abonnementen. Wij kunnen alleen maar vermoeden dat het iets te maken heeft met de toch al voordelige prijs en de gevolgen van Roam Like at Home. De provider biedt een zeer compleet aanbod en daarin optimale keuze vrijheid. Je kunt zelf kiezen of je een tweejarig abonnement of maandelijks opzegbaar abonnement wilt. De provider maakt gebruik van het betrouwbare netwerk van T-Mobile. Het snelle 4G netwerk van T-Mobile is zelfs al twee keer door een internationaal onderzoeksbureau tot ‘beste getest’ uitgeroepen.
TIP: voor 1 euro in de maand meer is de vrijheid van een maandelijks opzegbaar abonnement best aantrekkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 bespaart stroom en biedt in de nacht minder snel 4G

Er blijken verschillende abonnees van Tele2 die in de nacht veel minder snel internet hebben dan overdag. Afgelopen week reageerde...

Sluiten