KPN introduceert vandaag bellen via 4G bij KPN, VoLTE

31 oktober 2016 door in Acties.

Bellen via 4gVandaag start KPN met de uitrol van Voice over LTE (VoLTE), bellen via 4G. In de aankomende maanden worden KPN abonnees die beschikken over een smartphone die VoLTE ondersteunt overgezet.

Eén van de grote voordelen van 4G bellen is het razendsnel opzetten van het gesprekken en daarnaast bellen abonnees in HD-geluidskwaliteit. Wees gerust, tijdens het bellen behoudt je de snelle 4G internetverbinding. KPN abonnees met een Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge bellen vanaf vandaag via VoLTE. Ondanks het uitgebreide Nederlandse 4G netwerk, staat bellen via 4G nog in de kinderschoenen.

Bellen via 4G netwerk

Vanaf dit jaar is bellen via 4G netwerk bij steeds meer Nederlandse providers beschikbaar. Tele2 was één van de eerste providers waarbij het mogelijk is geworden om via 4G te bellen. Een logische stap, aangezien Tele2 niet over eigen 2G en 3G netwerken beschikt.

Terwijl je in bijna het hele land internet via het 4G netwerk, pakt je smartphone automatisch het 2G of 3G-netwerken wanneer je belt. Een nadeel hiervan is dat je toestel regelmatig ‘schakelt’ tussen verschillende netwerken. Voor KPN abonnees die bellen met de juiste telefoon zijn vanaf vandaag van het schakelen af. Zij bellen en surfen over internet via 4G.

Uitrol KPN bellen via 4G

KPN heeft in samenwerking met Samsung het bellen via 4G getest. Klanten die nu al bellen met een Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge kunnen vanaf vandaag bellen via 4G. De provider verwacht dat het aantal abonnees die in de komende maanden kan bellen via 4G stapsgewijs stijgt. Op korte termijn neemt ook het aantal smartphones dat bellen via 4G, VoLTE ondersteunt toe. KPN verwacht dat 4G bellen uit zal groeien tot de standaard in mobiele telefonie.

Vanaf 2017 niet alleen VoLTE maar ook VoWiFi

In 2017 kunnen KPN abonnees niet alleen bellen via 4G. Vanaf volgend jaar introduceert de provider ook bellen over Wi-Fi (VoWiFi). In sommige gevallen heb je geen 4G bereik binnenshuis. In dat geval kiest je telefoon automatisch het Wi-Fi-netwerk. KPN heeft de eerste testen hiervoor gepland voor 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN Q3 2016: klantstijging over hele linie, omzet daalt

KPN presenteert vandaag de cijfers over het derde kwartaal van 2016. Het bedrijft behaalde een omzet van 1,72 miljard euro....

Sluiten