Back-up batterijen geven T-Mobile klanten uur extra tijd

17 november 2017 door in T-Mobile.

T-Mobile Antenne 4G back up accuT-Mobile gaat er voor zorgen dat haar klanten een uur extra online kunnen zijn dankzij een back-up accu voor iedere antenne. De provider gaat extra batterijen plaatsen bij iedere antenne. De batterijen zorgen ervoor dat het netwerk van de sim only provider langer in de lucht blijft bij een mogelijke stroomstoring.

In Nederland hoef je bijna geen rekening te houden met stroomstoringen. Toch zit een stroomstoring in een klein hoekje. Afgelopen week zaten de bewoners in Culemborg bijvoorbeeld uren zonder stroom. Een Apache helikopter vloog tijdens een oefening tegen een spanningsmast aan. Dergelijke stroomstoringen zijn natuurlijk niet direct opgelost. In de toekomst leveren back-up batterijen bij de antennes van T-Mobile nog een uur extra stroom. De abonnees van de sim only provider zijn daarmee nog een uur langer online.

T-Mobile installeert back-up accu’s

In Den Haag vond deze week het Telecom Insights Congress plaats. Tijdens dit Congress sprak Richard Marijs, hij is de Technology Strategist van T-Mobile. Marijs vertelde dat zijn provider als eerst in Nederland het volledige antenne netwerk gaat uitrusten met een extra accu. De back-up accu’s leveren stroom aan de antenne bij stroomstoringen. Op die manier blijft het T-Mobile netwerk zelfs bij een stroomstoring nog een uur actief. De back-up batterijen zullen de meeste stroomstoringen kunnen overbruggen en bij grote stroomstoringen zoals laatst in Culemborg geeft het de provider extra tijd. Mocht er in de toekomst nog een keer een helikopter tegen een spanningsmast aan vliegen, dan blijft het T-Mobile netwerk een uur in de lucht. Binnen dat uur kan de provider zorgen voor extra aggregaten of andere masten omschakelen zodat het getroffen gebied alsnog in de lucht blijft.

Het best netwerk

Het netwerk van de sim only providers T-Mobile heeft in de afgelopen jaren verschillende prijzen in de wacht gesleept. Het netwerk werd al twee keer op rij uitgeroepen tot beste getest door de gerenommeerde testers van P3 en Connect. Afgelopen kwartaal kwam het netwerk als snelste uit de bus bij een landelijke snelheidstest van de vier grote netwerken. Het high tech netwerk van T-Mobile wordt aan alle kanten verbetert en met de back up batterijen blijven klanten straks langer online. De telecom aanbieder heeft enkele aantrekkelijke proposities. Zo kun je voor 35 euro in de maand onbeperkt gebruik maken van het high tech netwerk met Go Unlimited.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Bijna 200.000 nieuwe klanten T-Mobile in driekwart 2017

Met een vol kwartaal te gaan, weet T-Mobile dit jaar al bijna 200.000 klanten naar zich toe te trekken. De...

Sluiten