5g staat aan
30 juli 2020 door in KPN en T-Mobile

5G sim only abonnement afsluitenAfgelopen week hebben zowel T-Mobile als KPN hun 5G netwerk aangezet. Beide premium providers volgden hiermee het voorbeeld van Vodafone. T-Mobile zette de 5G schakelaar symbolisch aan. Je kunt bij alle drie de premium providers je 5G sim only abonnement nu al afsluiten. Welke abonnementen zijn er en wat heb je er aan als sim only gebruiker?

Het voordeel van 5G voor sim only gebruikers is op dit moment miniem. Je hebt namelijk een telefoon nodig met ondersteuning voor het nieuwe netwerk. Wel kun je als eigenaar van een moderne smartphone waarschijnlijk nog sneller internetten met de nieuwe sim only abonnementen.

Vijfde generatie netwerken staat aan

In de randstad kun je nu al genieten van razend snel internet via de vijfde generatie netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile. De grote providers in Nederland hebben hun nieuwe netwerken aangezet. 28 juli volgde KPN en T-Mobile het voorbeeld van Vodafone. Gebruikers met een 5G ready telefoon kunnen het 5G netwerk symbool zin op hun toestel. Voor de meeste sim only gebruikers zal er weinig veranderen. Want je hebt echt een nieuwe telefoon nodig om 5G te kunnen gebruiken.

5G van T-Mobile eind 2020 landelijke dekking

Van de drie grote providers lijkt T-Mobile als eerste een landelijk dekkend netwerk uit te rollen. De provider beloofde dat ook als voorwaarde voor de overname van Tele2. In het persbericht van de lancering op 28 juli vertelt de CEO van T-Mobile Nederland, Søren Abildgaard, hierover het volgende:

“De 5G-technologie neemt Nederland mee naar een toekomst van ongekende mogelijkheden. Dit is het begin van onbeperkte connectiviteit en communicatie tussen mensen, systemen en apparaten… Jouw wekker communiceert straks direct met je koffiemachine, zodat jouw verse kopje koffie iedere dag klaar staat.”

5G sim only abonnement afsluiten

Je kunt nu al een 5G sim only abonnement afsluiten. Het voordeel van deze abonnementen is dat je al klaar bent voor de toekomst. Is je telefoon niet zo oud? Dan kun je vermoedelijk aan het einde van dit jaar al genieten van nog hogere datasnelheden. Wil je echt genieten van 5G? Dan koop je al een 5G ready telefoon vanaf 450 euro.

Sluit je nu een KPN abonnement af? Dan ben je helemaal klaar voor de toekomst. De marktleider in Nederland heeft al een 5G abonnement vanaf 20 euro per maand. Heb je meer diensten van KPN dan is het abonnement nog goedkoper. Bij Vodafone sluit je een nieuw abonnement op de vijfde generatie netwerk af vanaf 14,50 een 5G sim only abonnement af. De Red abonnementen krijgen standaard 5G ondersteuning en bij de Start abonnementen kun je een Add-on afsluiten. T-Mobile biedt op dit moment alleen nog 5G bij de Unlimited abonnementen vanaf 35 euro per maand.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only