3 mei 2019 door in T-Mobile en Tele2

Tele2 4G niet goedkoperNadat T-Mobile sim only provider Tele2 heeft overgenomen, zijn de prijzen voor 4G niet meer gedaald. De prijs voor een gigabyte is niet gezakt sinds de overname meldt Rewheel. Door de overname zijn er nog maar drie grote providers in Nederland. De noodzaak voor prijsconcurrentie is daarmee afgenomen.

Nu.nl rapporteert deze week de bevindingen van een nieuw rapport door Rewheel. Uit een rapport door de marktonderzoekers blijkt dat de prijzen voor mobiel internet in 2019 nog niet zijn gedaald sinds sim only aanbieder Tele2 is overgenomen door T-Mobile.

4G prijzen niet gedaald

Volgens een nieuw rapport van de marktonderzoekers zijn de 4G sim only abonnementen niet meer in prijs gezakt nadat T-Mobile officieel Tele2 over mocht nemen.

“De prijs voor een gigabyte is in Nederland niet meer gezakt nadat de controversiële overname werd goedgekeurd. Ditzelfde patroon zagen we ook in andere landen waar het aantal telecomproviders afnam van vier naar drie,” aldus de onderzoekers.
Ze zijn van mening dat er minder noodzaak voor onderlinge concurrentie is nu er nog maar drie grote providers zijn.

Voordat Tele2 werd overgenomen door T-Mobile bleek al uit een analyse van Rewheel dat de prijs voor 4G mobiel internet minder zou dalen in Nederland. Daarop reageerde T-Mobile alleen met de melding dat “de overname goed is voor de concurrentie voor vaste-mobiele diensten.”

Over Tele2

Nu Tele2 is overgenomen door T-Mobile is het nog onduidelijk wat er precies gebeurd. Op dit moment kun je nog altijd een sim only abonnement afsluiten bij de budget provider. Het aanbod is compleet en je kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar, een jaar of tweejarig abonnement. De databundels van de sim only provider lopen van 2 GB tot onbeperkt internet. We kunnen een saillant detail vermelden. Want ondanks het onderzoek van Rewheel is de prijs voor 10 GB bundel in prijs verlaagd. Je betaalt hier nog maar 13 euro voor in plaats van 15 euro in de maand.

Om gebruik te maken van Tele2 heb je wel een 4G telefoon nodig.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only