20 juli 2017 door in T-Mobile

Tele2 Q2 cijfers Unlimited is populairTele2 heeft deze week de resultaten van het tweede kwartaal in 2017 gepresteerd. Het nieuwe Unlimited sim only abonnement van de providers is zeer populair. Na de lancering op 17 mei hebben 69.000 mensen een Unlimited sim only abonnement afgesloten. De Nederlandse tak van het Zweedse telecombedrijf wist de omzet uit het tweede kwartaal vrijwel gelijk te houden. Ook al stond de omzet nogal onder druk vanwege de nieuwe Wft regels met minder smartphone opbrengst als gevolg .

Met het verschijnen van het tweede Unlimited abonnement in mei ontstond er een ware prijzen oorlog in de Telecom. Tele2 stapte met het nieuwe ‘onbeperkte’ abonnement in het datastrijdperk dat door T-Mobile met Go Unlimited was geïnitieerd. In de afgelopen maanden zagen we ook marktleider KPN en ook Vodafone reageren. Dankzij het nieuwe abonnement heeft Tele2 in het afgelopen kwartaal netto 51.000 nieuwe klanten weten te werven. De omzet is stabiel gebleven ondanks een flinke daling in smartphone verkopen.

Q2 2017 Tele2

Tele2 heeft in het afgelopen kwartaal een bedrijfsresultaat ( EBITDA ) van 1,9 miljoen euro behaald. Daarmee is het resultaat beter dan vorig jaar maar iets minder hoog dan in het eerste kwartaal van 2017.

De Nederlandse tak van Tele2 laat een vrijwel onveranderde omzet zien van 154 miljoen euro. Het is slechts 0,7 procent lager dan vorig jaar. De abonnee groei uit Unlimited abonnees en de hogere omzet per abonnee zorgde voor een flinke omzetstijging uit de mobiele dienstenomzet van 58,8 miljoen euro ( +45% ). Aan de andere kant daalde de inkomsten vanuit smartphones en die omzet eindigde op 21,6 miljoen euro ( -41% ). Een verklaring hiervoor ligt in de nieuwe Wft regels sinds 1 mei. De regelgeving heeft de verkoop van smartphone behoorlijk beïnvloedt en de provider ziet het aantal sim only abonnementen toenemen.

Unlimited sim only abonnement populair

Vanaf het moment dat Tele2 het Unlimited abonnement aanbiedt, heeft de provider al 69.000 klanten voor het ‘onbeperkte’ abonnement weten te strikken. Netto kwamen er 51.000 nieuwe abonnees bij aangezien een deel van de bestaande sim only klanten overstapte. De totale klantgroei bij de provider is 42.000. Een lager aantal omdat de provider 2.000 mobiele klanten en 7.000 breedband klanten verloor. Het totale klantenbestand telt nu 1,489 miljoen klanten en het aantal mobiele abonnees van Tele2 Nederland is 1,113 miljoen.

Tele2 misschien wel populairder dan de Concurrentie

Tele2 introduceerde het onbeperkte abonnement in mei en wist al 69.000 mensen aan te trekken voor dit nieuwe abonnement. Directe concurrent T-Mobile heeft al aangekondigd dat er met het onbeperkte abonnement in drie maanden 100.000 nieuwe klanten bij zijn gekomen. Hoewel het aantal van Tele2 natuurlijk veel lager ligt heeft de provider ook een kortere periode gehad. Het lijkt er dus op dat het onbeperkte abonnement van de Zweedse provider net zo populair zo niet populairder is dan het Go Unlimited sim only abonnement van T-Mobile.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only