29 september 2017 door in T-Mobile

T-Mobile Massive MIMO antenne HuaweiVandaag heeft T-Mobile als eerste sim only provider in Nederland een Massive MIMO antenne geactiveerd. De antenne is in potentie een belangrijke bouwsteen voor het toekomstige 5G netwerk van de provider. Met de antenne verhoogd T-Mobile de netwerkcapaciteit plaatselijk tot wel 600 procent.

T-Mobile heeft de eerste Massive MIMO antenne in Nederland geactiveerd op het Leidseplein in Amsterdam. De antenne is een grote stap in de voorbereiding voor het toekomstige 5G netwerk. Met de antenne is de provider namelijk in staat om de capaciteit tot 600 procent te verhogen voor haar abonnees. Tijdens de proef periode in hartje centrum van Amsterdam heeft de telecomaanbieder een enorme capaciteitsverhoging kunnen waarnemen. De Massive MIMO antenne beschikt over 5G technologie waarmee de antenne een nog groter bereik heeft op één frequentie. Een groot aantal Amsterdammers en toeristen gaan vanaf nu dagelijks genieten van het verhoogde netwerkcapaciteit in onze hoofdstad.

Massive MIMO antenne

T-Mobile werkt samen met het Chinese Huawei aan verschillende nieuwe netwerk technieken. Een van die technieken zijn de Massive MIMO-antennes. De antennes zijn speciaal ontwikkeld om een boost te geven aan mobiele netwerken. De Massive MIMO is daarmee ideaal voor plekken waar veel mensen zijn en dus veel vraag naar data. De techniek binnen de MIMO antennes is niet gericht op snelheid, maar juist op zo veel mogelijk afzonderlijke gebruikers voorzien van een stabiel netwerk. In tegenstelling tot op andere plekken kun je vanaf vandaag met veel meer mensen tegelijk Netflixen, Skypen en Youtube kijken op het Leidseplein. De nieuwe technologie is uitermate geschikt om naast smartphones ook andere slimme apparaten op het LTE netwerk aan te sluiten. Je kunt de antenne dus zien als een grote stap naar het 5G netwerk en toegang tot The Internet of Things.

Werking Massive MIMO antenne

De nieuwe T-Mobile antenne geeft een grotere datadoorvoer en de antenne is daarnaast energiezuiniger. Er wordt gebruik gemaakt van gebundelde 3D beamforming patronen die de antenne zuiniger maken. De provider legt de werking van de Massive MIMO antenne als volgt uit; “een soort ‘meebewegende zoeklichten’ waarmee het dataverkeer van grote aantallen gebruikers effectiever wordt afgehandeld. Dit in tegenstelling tot de techniek die huidige mobiele netwerken gebruiken en hun signaal meer als ‘bouwlamp’ verspreiden over het publiek.

5G samenwerking T-Mobile en Huawei

T-Mobile en Huawei werken intensief samen aan de evolutie van het mobiele netwerk van de sim only provider. Het tweetal activeert nu de eerste Massive MIMO antenne van Nederland en integreert de antenne volledig in het 4,5G LTE Advanced Pro netwerk van T-Mobile. In de komende maanden testen en lanceren beide partijen meer innovatieve netwerk technieken. De Massive MIMO techniek is hiervan slechts een voorbeeld. De nieuwe technieken zorgen ervoor dat de prestaties van het T-Mobile netwerk wordt geoptimaliseerd en de voordelen zijn nu al direct merkbaar voor klanten in Amsterdam. T-Mobile Nederland heeft een van de beste netwerken in de wereld. Het netwerk van de provider is door verschillende onderzoeksbureaus uitgeroepen tot beste netwerk van Nederland.

Meer data via het T-Mobile LTE netwerk

T-Mobile merkt dat de vraag naar data met de dag groter wordt. De provider biedt een van de aantrekkelijkste abonnementen voor mensen die veel data gebruiken, Go Unlimited. Het succes van deze abonnementen hebben de vraag naar data natuurlijk nog eens extra gestimuleerd. Op dit moment kan T-Mobile de vraag nog eenvoudig aan, maar de vraag blijft stijgen en de sim only provider ontwikkeld mee. Richard Marijs, Technology Strategist bij T-Mobile Nederland vertelt hierover het volgende in het persbericht van de provider.

Nu gaat het enkel nog over mobiele data voor consumenten en zakelijke gebruikers en heeft het T-Mobile-netwerk meer dan genoeg capaciteit om te voldoen aan die vraag. In de nabije toekomst komen daar echter meer 5G-diensten bij, gecombineerd met dataverkeer van bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s, connected-camera’s van agenten, smart city-toepassingen zoals slimme straatverlichting en andere Internet-of-Things-toepassingen. Wij zijn bezig om ons netwerk klaar te maken om al die data optimaal te verwerken en zo drukke steden voor alle inwoners en gebruikers veilig en leefbaar te houden.

Welke smartphones ondersteunen de techniek

T-Mobile en Huawei hebben de Massive MIMO antenne getest met Huawei P9 smartphones. Nu de antenne is geactiveerd kunnen ook gebruikers van de veel voorkomende toestellen van Huawei, Apple en Samsung gebruik maken van de verhoogde capaciteit. Het T-Mobile-netwerk is op het Leidseplein te Amsterdam nog beter bereikbaar.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only