18 april 2017 door in Sim Only

prijsdaling in sim onlyIn 2017 zijn de prijzen voor sim only abonnementen gedaald ten opzichte van 2016. Vooral abonnees met ruime bundels genieten van een prijsverlaging. Kleine gebruikers betalen vaak net iets meer voor hun abonnement.

Vergelijksimonly.nl heeft de abonnementen van de afgelopen jaren onderzocht en concludeert dat over het algemeen de prijzen voor abonnementen in deze periode zijn gedaald. Wel ziet de site dat relatief veel sim only abonnementen met een kleine bundel iets duurder zijn geworden. Vergelijk je de sim only prijzen van nu met afgelopen jaar, dan zie je de volgende trends:

  • Grootste daling: Simyo 1250 min / 4 GB abonnement, ruim 30% goedkoper
  • Grootste stijging: Ben 300 min/sms abonnement, ruim 33% duurder
  • Leeuwendeel van hoge abonnementen gedaald
  • Prijs van kleine sim only bundels meestal omhoog

 

Prijzen sim only abonnementen dalen

In 2017 zijn de meeste sim only abonnementen van onze providers gelijk gebleven of gedaald. Er is slechts één provider die de abonnementsvorm en abonnementsprijzen over de gehele periode gelijk hield, Robin Mobile. De actie provider biedt alleen onbeperkt bellen of onbeperkt alles aan.

sim only prijswijzigingen 2017Van alle sim only abonnementen zien we vooral de grotere bundels in prijs dalen. Alleen KPN en Tele2 hebben hun hoogste abonnement in prijs verhoogd. Naast KPN en Tele2 verhoogde ook T-Mobile het hoogste abonnement, maar de provider verruimde de databundel van 24 GB naar oneindig.

De grootste daler is Simyo. De provider wordt op de voet gevolgd door Telfort. De grootste prijsverlaging kregen Simyo klanten. Het sim only abonnement van 1250 minuten en 4 GB data werd in prijs verlaagd en steeg in hoeveelheid. Abonnees met dit abonnement kunnen nu onbeperkt bellen en betalen ruim 30% minder. Telfort verlaagde de prijs van de grootste bundel met bijna 25%. Tegelijkertijd steeg de grootte van de databundel met 2 GB. In plaats van 3 GB, biedt de provider nu 5 GB data. De meeste Vodafone abonnementen zijn ook voordeliger geworden dan vorig jaar. Het laagste sim only abonnement van de provider bleef in prijs gelijk en de hogere abonnementen daalden met zo’n 25%.

In tegenstelling tot de meeste providers zijn de prijzen van de KPN abonnementen met 10% gedaald, behalve het grootste abonnement. Het duurste abonnement van de provider steeg met 1,3% licht in prijs.

 

Stijgende sim only abonnementen

Binnen de 11 sim only abonnementen die gestegen zijn in prijs vallen een aantal aspecten op. Het leeuwendeel van de stijgers zijn de laagste bundels van de betreffende providers. Daarbij is Tele2 de enige provider die over de volledige linie duurder geworden is. Tele2 abonnees met 100 belminuten en 1 GB aan data betalen 22% meer voor hun bundel in vergelijking tot vorig jaar. De hogere Tele2 abonnementen zijn tot 9% gestegen. Een andere uitzonderingen is T-Mobile. De provider verhoogde het hoogste abonnement, maar de bundels zijn uitgebreid. Abonnees die voorheen alleen onbeperkt belden krijgen 1 GB en het hoogste abonnement met 12 GB data wordt onbeperkt. Gemiddeld genomen zijn abonnees die veel data en belminuten gebruiken veel goedkoper uit in 2017 dan dat zij in 2016 waren.

Dalende trend afgelopen jaren

In de afgelopen jaren zijn bundels met weinig belminuten en MB’s gemiddeld genomen gestegen in prijs. Tegelijkertijd zijn de ruimere sim only bundels met veel tot oneindige belminuten en MB’s fors gedaald. Het is een logische trend, aangezien data in de afgelopen jaren fors is gedaald in prijs. Klanten met een hoge bundel hebben in de afgelopen periode dan ook het meeste voordeel gehad.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only