27 januari 2014 door in Sim Only

Begin deze maand vroeg Vergelijk Sim Only zich al af of 2014 hét sim only-jaar wordt. Ontwikkelingen in de markt wijzen op een groeiende populariteit van sim only, al dan niet in combinatie met het kopen van een los toestel. Die ontwikkeling wordt nu onderschreven door een onderzoek dat Telecompaper deed in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Telecompaper onderzocht de lokale telefoniemarkten in elf West-Europese landen en vergeleek daarbij prijzen en het aanbod van mobiele abonnementen. Nederland heeft een ruime keuze aan Do it Yourself sim only’s. Klanten kiezen hierbij zelf het aantal belminuten, sms’jes en datategoed. Daarnaast blijkt ook het prijspeil van sim only abonnementen in Nederland gunstig. Het feit dat er steeds goedkopere maar kwalitatief goede smartphones op de markt komen maakt dat de voorkeur voor sim only alleen maar groeit.

Abonnementen

Vorig jaar bleek uit andere onderzoeken al dat ons land binnen de Europese Unie dure belminuten kent en dat de prijzen voor mobiel internet in de middenmoot zitten. Het onderzoek van Telecompaper laat zien dat abonnementen in combinatie met telefoons gemiddeld duurder zijn dan in de andere landen. Een contract met een duur toestel is in Nederland tien tot dertig procent duurder. Ook de varianten met toestellen uit het midden- en budgetsegment komen prijziger uit de vergelijking. Doordat we met z’n allen aanmerkelijk minder bellen en sms’en maar meer data verbruiken eindigt Nederland over all-in de middenmoot.

Leuke weetjes

Tot slot nog wat leuke weetjes uit het onderzoek:

– Het gemiddelde Nederlandse verbruik per simkaart per maand ligt op 107 minuten/sms’jes.

– In Nederland bezitten we 1,22 telefoons per inwoner en de helft daarvan is smartphone.

– Nederland kent het laagste aantal sms-berichten per maand. Voor de beeldvorming, Nederland staat op een gemiddeld aantal van 26 en koploper Frankrijk op 235.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only