20 april 2017 door in Algemeen en T-Mobile

T-Mobile best getest netwerk providerOnze Nederlandse netwerken behoren tot de beste van de wereld. De netwerken van de vier Nederlandse providers scoren namelijk voortreffelijk internationaal gezien, dat blijkt uit de P3 connect Mobile Benchmark 2017. De resultaten werden vandaag bekend gemaakt door het magazine connect en mobiele benchmarking P3. T-Mobile weet voor de tweede keer de koppositie in te nemen. Runner-up Tele2 verbetert het netwerk als enige provider op alle fronten.

Nederlandse Netwerken voortreffelijk

Vandaag hebben het grootste Europese telecommunicatiemagazine, connect, en de internationaal marktleider op het gebied van mobiele benchmarking, P3, de resultaten bekend gemaakt voor de toonaangevende jaarlijkse mobiele netwerktest; de P3 connect Mobile Benchmark 2017. De resultaten laten zien dat onze vier telecomaanbieders zelfs internationaal gezien voortreffelijk presteren. Alle Nederlandse providers scoren meer dan 900 punten uit 1.000. Net als vorig jaar behaalde T-Mobile de hoogste score. Het netwerk van de provider krijgt voor de tweede keer de onderscheiding ‘Beste getest’. Vodafone troefde dit jaar KPN af op de tweede plek. Runner-up Tele2 wist zich als enige provider op alle fronten te verbeteren.

P3 connect 2017

Net als vorig jaar heeft T-Mobile het best geteste netwerk van Nederland. Met een score van 956 uit 1.000 mag je het netwerk voortreffelijk noemen. In vergelijking tot vorig jaar scoort het netwerk van de provider echter iets minder. In 2016 wist de provider een score van 966 uit 1.000 te halen en dit jaar was dat 956. Alleen het netwerk van KPN daalt meer in vergelijking tot 2016. KPN scoort nu 930 in plaats van 942.

Reactie T-Mobile

In reactie op het voortreffelijke resultaat van haar netwerk viert T-Mobile feest. De provider ontving als enige Nederlandse provider een ‘Outstanding’ resultaat en biedt al haar klanten twee dagen Unlimited internetervaring. De provider bewijst de kracht van haar netwerkt door live tv-commercials uit te zenden via het eigen 4G-netwerk op Nederlandse televisie. Een primeur in Nederland.

P3 connect Mobile Benchmark 2017

De uitgebreide benchmark test heeft voor het derde jaar op een volgende jaar de spraak- en dataprestaties op de Nederlandse mobiele netwerken getest. De vier Nederlandse telecomaanbieders beslaan samen meer dan 7.900 kilometer, 17 grote steden, 19 kleinere steden en verbindingswegen. Het gebied dat wordt getest dekt meer dan 5,1 miljoen mensen. P3 en connect testen de netwerkresultaten voor circa 30% van de Nederlands bevolking.

De P3 connect Mobile Benchmark meet niet alleen in Nederland. De benchmark bestaat uit een wereldomvattende reeks benchmarks in het afgelopen jaar. Er zijn onder andere metingen uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Australië en Zweden. In vergelijking met andere scores blijken de Nederlandse providers topprestaties te laten zien. Zelfs de score van Tele2 de runner-up, is hoog genoeg om in andere gebieden in aanmerking te komen voor de winnende positie. Zeker in landen met een zwakker mobiele netwerk zoals in Spanje of het Verenigd Koninkrijk.

Voice over LTE maakt het verschil?

In de testresultaten zijn voor de eerste keer de conventionele telefonie en Voice over LTE (VoLTE) scores opgenomen van Vodafone en Tele2. Beide providers ondersteunen de nieuwe techniek. KPN en T-Mobile ondersteunen Voice over LTE op dit moment nog niet en zijn alleen beoordeeld op de prestaties voor conventionele telefonie. Uit de scores van de providers blijkt dat zowel Tele2 als Vodafone hoger scoren op het gebied van Voice terwijl T-Mobile en KPN hier op inleveren. Het lijkt er op dat het verschil in resultaat is te verklaren door Voice over LTE, de benchmark geeft hierover geen uitsluitsel.

Sterke Nederlands providers

De managing director van P3 communications, Hakan Ekmen, meent dat Nederland een sterk concurrerende en innovatieve markt heeft. Alle Nederlandse telecomproviders beschikken over een voortreffelijke netwerk blijkt uit de benchmark. Ekmen is nieuwsgierig hoe onze providers de omgaan met de toekomstige uitdagingen van IoT en autonome besturing van auto’s.

Ook Bernd Theiss, hoofd van het testlab van connect, bereidt zich voor op de toekomst. Hij zegt hierover het volgende in het persbericht: “We zien dit jaar opnieuw vier extreem sterke telecomproviders, met opmerkelijk hoge prestatieniveaus en stabiliteit in vergelijking met andere Europese landen. Samen met P3 zijn we voorbereidingen aan het treffen om voor de toekomstige ontwikkeling van de Nederlandse markt ook metingen te kunnen doen aan nieuwe technologieën zoals ‘smart cities’ of volledig nieuwe mobiele communicatietechnologieën als de supersnelle 5G-netwerken.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only