Mannen nonchalanter met smartphone dan vrouwen

26 maart 2014 door in Toestellen.

Man_vallenZo’n 75 procent van de Nederlanders heeft een smartphone. Dat zijn heel veel telefoons. Waar kopen we die, hoe lang doen we er mee en wat kan er misgaan. In ieder geval moet vijftien procent zijn of haar telefoon wel eens uit het toilet vissen. Maar wat kan er nog meer gebeuren, hoe gebeurt dat en komt dat vaker bij mannen of bij vrouwen voor? Smartphonehoesjes.nl deed een onderzoek en bracht het mooi in beeld.

Het grootste deel van de smartphones wordt online of in de winkel gekocht. Zowel 43 procent mannen als vrouwen kopen na één of twee jaar een nieuwe en ongeveer 39 procent wacht twee tot drie jaar. De gemiddelde smartphone wordt intensief gebruikt dus dan zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Zo’n 37 procent heeft wel eens schade gehad, maar naarmate men ouder wordt, is men ook voorzichtiger. Mannen hebben vaker schade dan vrouwen.

Schade_man_vrouw

Soorten schade

De top drie van soorten schade bestaat uit barsten/krassen, verbrijzeld scherm en waterschade. Het behoeft weinig nadere uitleg dat de belangrijkste oorzaak het laten vallen van het toestel is, gevolgd door waterschade. Een losse smartphone kost gemiddeld 350 euro, waardoor het vaak de moeite waard is om het toestel te laten repareren. De rekening voor het herstellen bedraagt gemiddeld tachtig euro.

Soorten_schade

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Onderzoek: sim only populair in Nederland

Begin deze maand vroeg Vergelijk Sim Only zich al af of 2014 hét sim only-jaar wordt. Ontwikkelingen in de markt...

Sluiten