Je kunt de simkaart die bij je sim only abonnement hoort in principe in ieder toestel gebruiken. Het is dus ook prima mogelijk om je sim only abonnement in een (goedkoop) prepaid toestel te plaatsen. Wel gelden daarvoor twee belangrijke voorwaarden; je toestel moet simlockvrij zijn, en de simkaart moet het juiste formaat hebben voor datzelfde toestel.

Simlockvrij

Om de simkaart van je sim only abonnement in je prepaid toestel te kunnen gebruiken moet je telefoon simlockvrij zijn, of een simlock hebben van dezelfde provider. In de praktijk zijn de meeste telefoon tegenwoordig overigens simlockvrij, maar als dit niet zo is kun je in sommige gevallen je telefoon ook zelf simlockvrij maken.

Formaat simkaart

Daarnaast dien je er nog even voor te zorgen dat je het juiste formaat simkaart in je bezit hebt, zodat deze ook daadwerkelijk in de prepaid telefoon kan worden geplaatst. De meeste sim only aanbieders leveren tegenwoordig overigens een 3-in-1 simkaart bij je nieuwe sim only abonnement. Dat betekent dat je een normale simkaart, micro sim en nano simkaart in 1 ontvangt. Je kunt dan zelf het juiste formaat uitdrukken en deze in je telefoon plaatsen.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only