normale, micro en nano simkaartGefeliciteerd! Je hebt een nieuwe smartphone of een nieuw abonnement afgesloten? Of je vraagt je gewoon af welke simkaart in je toekomstige smartphone past. Tegenwoordig bestaan er maar liefst 3 verschillende soorten simkaarten, de normale simkaart, de micro simkaart, en de nano simkaart. Op de afbeelding aan de rechterkant staan ze van links naar rechts afgebeeld. Je ziet ze alle drie van links naar rechts afgebeeld op de afbeelding aan de rechterkant. Zoals je ziet is de micro sim een stuk kleiner dan de originele simkaart en de nano simkaart is dan zelfs nog weer een stuk kleiner. Fabrikanten willen graag zoveel mogelijke ruimte hebben voor hun eigen technieken en om ruimte te besparen bij het ontwerpen van nieuwe toestellen, wordt op elk detail gelet. Vandaar dat ook de simkaarten als maar kleiner worden.

Nieuw sim only abonnement, welke simkaart kies ik

Wanneer je een nieuw sim only abonnement afsluit kun je bij de meeste providers zelf selecteren welke simkaart je wilt ontvangen. Geen idee welke je nodig hebt? Kijk naar de bovenstaande foto voor het juiste formaat simkaart. Je kunt natuurlijk ook in de gebruiksaanwijzing van je mobiele telefoon zien welke simkaart nodig is. De meeste nieuwe telefoons hebben overigens een nano simkaart en er zijn zelfs smartphones met Dual SIM. In deze telefoons kun je dus twee simkaarten plaatsen.

TIP: mocht je op de een of andere manier de verkeerde simkaart hebben, verknip deze dan niet. Er zijn inderdaad diverse handleidingen op internet te vinden voor het verknippen van een simkaart, maar je hebt een grote kans dat je het ding sloopt.

micro en nano simkaart adaptersHeb je een micro sim, of nano sim, en vereist je toestel een simkaart van een maat groter, dan bestaan hiervoor diverse adapters:

Met deze adapters kun je een van een micro simkaart een normale simkaart maken of van een nano simkaart een micro simkaart. Zo kun je de kaart ook gebruiken in een smartphone waarin het formaat normaal gesproken niet past.

Het bestellen van een nano simkaart gaat in bijna alle gevallen via de klantenservice van je provider.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only