Welk type simkaart past in mijn toestel?

normale, micro en nano simkaartTegenwoordig bestaan er maarliefst 3 verschillende soorten simkaarten, de normale simkaart, de micro simkaart, en de nano simkaart. Op de afbeelding aan de rechterkant staan ze van links naar rechts afgebeeld. De micro sim is net iets kleiner dan de originele simkaart, en de nano simkaart is zelfs nog een maatje kleiner. Om ruimte te besparen bij het ontwerpen van nieuwe toestellen, wordt op elk detail gelet. Vandaar dat ook de simkaarten als maar kleiner worden.

Als je een sim only abonnement bestelt, kun je bij veel aanbieders zelf selecteren welke simkaart je erbij wilt hebben. Kijk hiervoor naar het formaat simkaart dat hebt, vergelijk deze met bovenstaande foto, of kijk in de gebruiksaanwijzing van je toestel.

micro en nano simkaart adaptersIndien je provider (nog) geen nano simkaart levert, zijn er op internet ook diverse handleidingen te vinden voor het verknippen van een microsimkaart tot nano sim. Dit is vaak wel voor eigen risico.
Heb je een micro sim, of nano sim, en vereist je toestel een simkaart van een maat groter, dan bestaan hiervoor diverse adapters:

Met deze adapters kun je micro en nano simkaarten ook gebruiken in toestellen die dit normaliter niet ondersteunen.
Het bestellen van een nano simkaart gaat in bijna alle gevallen via de klantenservice van je provider.