Indien je toestel niet simlockvrij is, werkt een simkaart van een andere provider niet. In dat geval zul je de simlock van je toestel moeten laten verwijderen. Veel prepaid smartphones zijn niet simlockvrij en kun je alleen bij de betreffende provider gebruiken. Ook toestellen die je in combinatie met een abonnement koopt hebben met enige regelmaat een simlock. In de papieren van je telefoon is te vinden of het toestel een simlock heeft. Je kunt het ook testen door een simkaart van een andere provider in je mobiele telefoon te stoppen (dit kan geen kwaad) en of je dan bereik krijgt.

Sluit je een sim only abonnement af bij een nieuwe provider, dan heb je een simlockvrij toestel nodig, of een telefoon met een simlock van de betreffende provider. Is je telefoon gelocked door een andere provider? In dat geval moet je de simlock van je smartphone verwijderen voordat je gebruik kunt maken van het nieuwe netwerk.

Verleng je bij de huidige provider of sluit je een nieuw abonnement bij de provider van de simlock, dan hoeft je de telefoon niet simlockvrij te maken.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only