Om je telefoon simlockvrij te maken heb je een unlockcode nodig. Kocht je de telefoon 1 jaar of langer geleden, dan is de leverancier verplicht om je deze code te verschaffen. Neem in dat geval contact op met de (web)winkel waar je het toestel hebt gekocht.

Als je de mobiele telefoon nog geen jaar hebt, moet je zelf de simlock code op internet zoeken. Wat je nodig hebt, is het typenummer van je telefoon en de 15-cijferige IMEI-code. Weet je die IMEI-code niet, toets dan *#06# in op je telefoon. Het IMEI nummer komt dan vanzelf tevoorschijn.

Hoe je vervolgens de unlockcode kan aanvragen, dat is afhankelijk van de provider. Er zijn een aantal providers waarbij dat online kan. Andere providers verlangen dat je de code schriftelijk aanvraagt en de derde mogelijkheid is telefonisch aanvragen. Bij de aanschaf van je telefoon heb je een formulier gekregen waarmee je de telefoon simlockvrij kunt maken. Die kun je altijd gebruiken.

Wanneer krijg ik de unlockcode

Het is afhankelijk van de provider hoe snel je de code ontvangt. Afhankelijk van de sim only provider bij wie je de unlockcode aanvraagt kan het uiteenlopen van per direct, tot twee weken of zelfs één maand. Hou hier dus alvast rekening mee als je je sim only abonnement afsluit.

Het simlockvrij maken van een smartphone kan geld kosten. Of en hoeveel kosten er zijn verschilt per provider. Wanneer je de code aanvraagt van een toestel dat je nog geen één jaar heb, dan rekent de je provider vaak een bepaald bedrag om je smartphone simlockvrij te maken. De aanvraag van een unlockcode is vaak gratis als je de smartphone langer hebt dan een jaar.

Belangrijk: Het is volkomen legaal om de simlock te verwijderen. Wel kan de leverancier de garantie op het toestel intrekken.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only