dekkingskaartenIn Nederland vallen alle aanbieders uiteindelijk onder een van de slechts 3 providers, namelijk T-Mobile, KPN en Vodafone. Dat betekent dat alle andere sim only aanbieders gebruik maken van het netwerk van deze 3. Zo maken Ben en Simpel gebruik van het T-Mobile netwerk. Robin Mobile, Simyo en Youfone gebruiken het KPN netwerk en hollandsnieuwe is een dochter op het netwerk van Vodafone. Sinds enige tijd heeft Tele2 haar eigen 4G netwerk, waar zij voorheen gebruik maakten van het T-Mobile netwerk. In verband met de fusie tussen Tele2 en T-Mobile zal dit op termijn echter samengaan. Bekijk de dekkingskaarten van alle providers voor meer informatie over de exacte dekking in jouw regio.

Enkel KPN maakt momenteel nog gebruik van een GSM 900 netwerk. GSM 900 netwerken zenden uit op een frequentie rond de 900 Mhz. T-Mobile en Vodafone maken daarentegen gebruik van een GSM 1800 netwerk, op respectievelijk zo’n 1800 Mhz. Netwerken met een lagere frequentie hebben over het algemeen een groter en meer doordringend bereik dan de GSM 1800 netwerken. Hierdoor is de ontvangst van aanbieders op het KPN netwerk in grote gebouwen dus over het algemeen beter. Ook hebben zij voor een goede dekking minder masten nodig, dit verklaart de verschillen in dekking in bosrijke gebieden (zoals de Veluwe) waar niet overal masten mogen worden geplaatst.

Als je in een het grensgebied met Duitsland woonachtig bent, is het verstandig rekening te houden met Vodafone Duitsland. Omdat de richtlijnen voor maximale straling van een GSM mast anders zijn gesteld bij onze oosterburen, kan het voorkomen dat je (ook al ben je in Nederland) sneller verbinding maakt met het Duitse netwerk. In principe zou roaming tegenwoordig geen extra kosten meer met zich mee moeten brengen, maar bij intensief gebruik of bij het bellen van servicenummers kan dit wel alsnog gebeuren. Uiteraard kun je ook gewoonweg je roaming uitschakelen op je mobiele telefoon om te voorkomen dat je telefoon overschakelt naar een buitenlands netwerk.

Bekijk de dekkingskaarten

Bekijk de dekkingskaart van KPN, ook goed voor Robin Mobile, Simyo, Telfort en Youfone.
Bekijk de dekkingskaart van T-Mobile, alsmede Ben en Simpel.
Bekijk de dekkingskaart van Vodafone, en dus ook hollandsnieuwe.
Bekijk de dekkingskaart van Tele2 voor haar eigen 4G-netwerk.

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only