dekkingskaartenIn Nederland vallen alle aanbieders uiteindelijk onder een van de slechts 3 providers, namelijk KPN, Odido (voorheen T-Mobile) en Vodafone. Dat betekent dat alle andere sim only aanbieders gebruik maken van het netwerk van een deze drie. Zo maken Ben en Simpel gebruik van het Odido netwerk. Budget Mobiel, Lebara, Simyo en Youfone gebruiken het KPN netwerk en hollandsnieuwe is een dochter op het netwerk van Vodafone. Bekijk de dekkingskaarten van alle providers voor meer informatie over de exacte dekking in jouw regio.

Enkel KPN maakt momenteel nog gebruik van een GSM 900 netwerk. GSM 900 netwerken zenden uit op een frequentie rond de 900 Mhz. Odido en Vodafone maken daarentegen gebruik van een GSM 1800 netwerk, op respectievelijk zo’n 1800 Mhz. Netwerken met een lagere frequentie hebben over het algemeen een groter en meer doordringend bereik dan de GSM 1800 netwerken. Hierdoor is de ontvangst van aanbieders op het KPN netwerk in grote gebouwen dus over het algemeen beter. Ook hebben zij voor een goede dekking minder masten nodig, dit verklaart de verschillen in dekking in bosrijke gebieden (zoals de Veluwe) waar niet overal masten mogen worden geplaatst.

Als je in een het grensgebied met Duitsland woonachtig bent, is het verstandig rekening te houden met Vodafone Duitsland. Omdat de richtlijnen voor maximale straling van een GSM mast anders zijn gesteld bij onze oosterburen, kan het voorkomen dat je (ook al ben je in Nederland) sneller verbinding maakt met het Duitse netwerk. In principe zou roaming tegenwoordig geen extra kosten meer met zich mee moeten brengen, maar bij intensief gebruik of bij het bellen van servicenummers kan dit wel alsnog gebeuren. Uiteraard kun je ook gewoonweg je roaming uitschakelen op je mobiele telefoon om te voorkomen dat je telefoon overschakelt naar een buitenlands netwerk.

Bekijk de dekkingskaarten

Om te weten welke provider het beste bereik heeft, kun je hieronder de dekkingskaarten van de 3 providers bekijken. Check daarbij altijd goed hoe het bereik is op de plekken waar jij veel bent. Dus niet alleen thuis, maar check ook de dekkingskaart voor je werk bijvoorbeeld.

Bekijk de dekkingskaart van KPN, ook goed voor Budget Mobiel, Lebara, Simyo en Youfone.
Bekijk de dekkingskaart van Odido, alsmede Ben en Simpel.
Bekijk de dekkingskaart van Vodafone, en dus ook hollandsnieuwe.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only