Nederland kent veel sim only providers, maar er zijn slechts vier providers met een eigen netwerk. In 2017 worden deze vier Nederlandse netwerken internationaal gezien stuk voor stuk beoordeelt als uitstekende netwerken. Welke sim only provider is dan het beste?

Aangezien het verschil tussen de netwerken van de providers steeds kleiner wordt, is de keuze voor een sim only abonnement op een betrouwbaar netwerk alleen maar groter geworden. Gelukkig helpt de Nederlandse Consumentenbond je zelfs bij de keuze. De bond test welke provider als beste uit de bus komt.

Beste sim only provider

Regelmatig besteedt de Consumentenbond aandacht aan welke provider het beste is. De bond test alle sim only providers op basis van hun netwerk en de ervaringen die klanten hebben bij de betreffende netwerken. In deze testen komt Simyo geregeld als beste getest uit de bus. Klanten van deze provider zijn vrijwel op alle fronten tevreden en melden weinig storingen. Het nadeel van de provider ligt hem in de algemene voorwaarden. Belminuten worden bijvoorbeeld op hele minuten afgerond.

Zowel KPN als Odido (voorheen T-Mobile) scoren ook hoog bij deze testen. Sterker nog, als we de Consumentenbond test van begin 2017 nemen, dan scoort elke provider boven de zeven, ruim voldoende dus. Er zijn veel providers, maar Simyo en KPN steken er met kop en schouders boven uit. Beide scoren namelijk een 8 of hoger.

Welke provider is het beste voor jou

Een provider kan wel tot beste uitgeroepen zijn, maar welke provider is nou het beste voor jou? Je zult begrijpen dat als jij vaak kort telefoneert dat een sim only abonnement dat afrondt op minuten geen goed alternatief biedt. Daarnaast is het bereik van de verschillende netwerken niet overal even goed, vooral in de wat minder dicht bevolkte gebieden.

KPN is marktleider in Nederland en vanuit traditionele gedachte de meest betrouwbare partij om een sim only abonnement bij af te sluiten. Het nadeel hiervan is dat je voor die betrouwbaarheid fors betaalt. Simyo is bijvoorbeeld een goedkope sim only aanbieder waarbij je gebruik maakt van hetzelfde betrouwbare KPN netwerk.

Mocht je erg veel data gebruiken? Dan zijn abonnementen van Odido zeer interessant.

Hier vind je een compleet overzicht waarbij je op basis van jouw voorkeuren alle sim only providers met elkaar kunt vergelijken.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only