Een sim only abonnement bestaat altijd uit één of meerdere bundels met een hoeveelheid belminuten, sms’jes en MB’s voor internet. Ga je echter over de bundel heen? Dan betaal je het veelal aanzienlijk hogere buiten de bundel tarief. Deze kosten worden dan extra in rekening gebracht, bovenop je normale abonnementskosten. Zo lang je binnen de bundel blijft, bel/sms en internet je doorgaans voor een laag en gunstig tarief.

In de praktijk zijn er 3 uitzonderingen op dit verhaal:
– in sommige gevallen kun je onbeperkte bundels voor bellen en/of sms afsluiten, in dat geval kun je nooit over je bundel gaan en weet je precies waar je aan toe bent.
– bij hollandsnieuwe zijn de tarieven binnen en buiten de bundel exact gelijk. De prijs die je binnen de bundel betaalt (afhankelijk van hoe groot de bundel is), betaal je ook als je er overheen gaat.
– bij mobiel internet worden bij sommige providers geen extra kosten in rekening gebracht, in plaats daarvan wordt dan de snelheid van het internet verlaagd. Lees ook wat er gebeurt als je buiten de bundel internet.

Hoe voorkom je dat je over de bundel heen gaat?

Tip #1: Voorkom hoge kosten buiten de bundel door een abonnement af te sluiten met net iets meer minuten en MB’s dan je doorgaans gebruikt. Zodoende blijf je ook in de wat actievere maanden nog netjes binnen de bundel.

Tip #2: Installeer de beltegoed app van jouw sim only provider om je verbruik in de gaten te kunnen houden. Zo weet je altijd precies hoe je ervoor staat.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only