Wanneer je internetbundel op is, zijn er 3 mogelijkheden, die verschillen per provider. Bij de meeste providers kun je gewoon blijven internetten, maar worden er vanaf dat moment extra kosten in rekening gebracht. De kosten kunnen oplopen tot ongeveer 15 cent per MB, dus dit is wel iets om in de gaten te houden. Kijk voor de tarieven buiten de bundel op de onze informatiepagina’s van de betreffende provider, of raadpleeg de tarieven op de website van de provider zelf. Bij sommige providers (zoals Simyo) is het ook mogelijk om een extra internetbundel aan te schaffen om in het restant van de maand ook tegen een gunstiger tarief online te blijven.

Bij andere providers wordt het internet volledig afgesloten wanneer je het einde van de bundel hebt bereikt. Je kunt op dat moment een extra databundel aanschaffen om weer online te kunnen.
Bij Ben heb je zelf de keuze wat er moet gebeuren, en kun je instellen of je buiten je bundel door wilt internetten (tegen extra kosten) of het internet wil uitschakelen (hetgeen bij Ben ‘MB Pauze’ heet).

Ook zijn er steeds meer providers die aan het eind van de bundel geen extra kosten in rekening brengen, maar in plaats hiervan de snelheid van je internet verlagen naar 64 kbps. Met deze snelheid kun je nog wel online blijven om bijvoorbeeld email of WhatsApp berichten te lezen, maar voor gebruik van Facebook of Youtube is het bijvoorbeeld niet meer voldoende. Op dit moment zijn KPN en Odido (voorheen T-Mobile) de enige partijen die ook buiten je bundel toegang tot internet blijven verschaffen.

Let bij T-Mobile wel op welk sim only abonnement je neemt. Bij een Basis Sim Only stopt het internet aan het einde van de bundel, en dien je een nieuwe bundel aan te schaffen om weer online te kunnen, terwijl bij een Go Sim Only abonnement het internet wordt beperkt tot 64 kbps, met een optie om bundels met volledige snelheid bij te kopen.

Tip: Installeer de beltegoed app van jouw sim only provider om je verbruik in de gaten te kunnen houden. Zo weet je altijd precies hoe je ervoor staat.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only