Wat gebeurt er als ik buiten de bundel internet?

Wanneer je internetbundel op is, zijn er 3 mogelijkheden, die verschillen per provider. Bij de meeste providers kun je gewoon blijven internetten, maar worden er vanaf dat moment extra kosten in rekening gebracht. De kosten kunnen oplopen tot ongeveer 15 cent per MB, dus dit is wel iets om in de gaten te houden. Kijk voor de tarieven buiten de bundel op de onze informatiepagina’s van de betreffende provider, of raadpleeg de tarieven op de website van de provider zelf. Bij sommige providers (zoals Simyo) is het ook mogelijk om een extra internetbundel aan te schaffen om in het restant van de maand ook tegen een gunstiger tarief online te blijven.

Bij andere providers (bijv. Telfort) wordt het internet volledig afgesloten wanneer je het einde van de bundel hebt bereikt. Je kunt op dat moment een extra databundel aanschaffen om weer online te kunnen.

Ook zijn er steeds meer providers die aan het eind van de bundel geen extra kosten in rekening brengen, maar in plaats hiervan de snelheid van je internet verlagen naar 64 kbps. Met deze snelheid kun je nog wel online blijven om bijvoorbeeld email of WhatsApp berichten te lezen, maar voor gebruik van Facebook of Youtube is het bijvoorbeeld niet meer voldoende. Op dit moment zijn KPN, T-Mobile en Tele2 de enige partijen die ook buiten je bundel toegang tot internet blijven verschaffen.

Tip: Installeer de beltegoed app van jouw sim only provider om je verbruik in de gaten te kunnen houden. Zo weet je altijd precies hoe je ervoor staat.