Indien je in de grensgebieden met Duitsland of België woont, loop je het risico dat je toestel af en toe overschakelt naar het buitenlandse netwerk. Hierdoor kun je ongemerkt hoge kosten maken, en dat kun je tegenwoordig voorkomen. Op dit moment zijn er enkele providers (Robin Mobile, T-Mobile en Vodafone) die hier een passende oplossing voor hebben. Vodafone heeft hiervoor namelijk een “Buurlanden Blox”. Daarmee bel je in België en Duitsland voor dezelfde prijs als in Nederland. Blox kun je afsluiten bij ieder Vodafone (sim only) abonnement.
Bij Robin Mobile krijg je iedere maand 100 minuten/sms/MB gratis om binnen de gehele EU te gebruiken, dus dat is ook handig als je af en toe net over de grens bereikbaar wilt zijn. T-Mobile hanteert een vergelijkbare aanpak met 120 minuten, gratis sms en 250 MB vanuit je Nederlandse bundel die allen ook in de andere EU landen zijn in te zetten.

[UPDATE]
KPN heeft vroeger tevens een buurlandenbundel gehad, waarmee je gratis gebeld kon worden wanneer je in een van onze buurlanden was. Sinds de verlaging van alle EU tarieven is deze bundel echter minder relevant geworden, en derhalve heeft KPN ervoor gekozen om de buurlandenbundel niet meer beschikbaar te stellen bij je KPN sim only abonnement.

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only