Indien je bij je nieuwe sim only abonnement gebruik maakt van nummerbehoud zal de ingangsdatum minimaal 1 maand in de toekomst moeten liggen i.v.m. de opzegtermijn van je huidige provider. Als je huidige contract nog niet is afgelopen, is deze periode zelfs nog langer. Verder ben je in het geval van nummerbehoud vrij om zelf een datum te kiezen tot 180 dagen in de toekomst.

Maak je geen gebruik van nummerbehoud? Dan is er qua ingangsdatum geen beperking, en is het afhankelijk van de provider of ze het aanbieden of je zelf een datum kan kiezen. Zo moet je bij Simyo zelf de simkaart activeren, pas vanaf dat moment gaat het abonnement in en worden de kosten in rekening gebracht. Dit kun je tot maximaal 2 maanden uitstellen.
Ook bij Youfone kun je de ingangsdatum zelf nog een beetje beïnvloeden door pas later te activeren, bij hen kan dit tot 30 dagen na je bestelling.

Wil je overstappen naar een nieuwe provider? Dan kun je dat vaak al 3 tot 4 maanden van tevoren regelen. Sluit in dat geval je nieuwe abonnement af, en geef bij nummerbehoud aan per wanneer je dit wil laten ingaan.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only