Bij het uitzoeken van een nieuw sim only abonnement sta je voor een groot aantal keuzes. De abonnementen zijn er namelijk in alle soorten en maten beschikbaar. Hetzelfde geldt voor de contractduur van sim only abonnenten. Je hebt drie mogelijkheden in contractduur. Er is keuze uit maandelijks opzegbaar, een periode van 12 maanden en je kunt een abonnement afsluiten voor twee jaar. Niet iedere providers biedt overigens alle mogelijkheden aan.

De contractduur die bij jou past

Om te bepalen welke contractduur bij jou past, kun je jezelf een paar dingen afvragen. Want het hangt namelijk volledig van jouw situatie af, welke abonnementsduur het slimst is. Hoewel langlopende contracten doorgaans goedkoper zijn, binden ze je wel langer aan een abonnement. Je zit daar dan 24 maanden aan vast. Een jaar is soms een slimme tussen optie, maar als je optimale vrijheid wilt, dan kies je natuurlijk voor maandelijks opzegbaar.

VergelijkSimOnly raadt je aan om voor de duur van je nieuwe sim abonnement de volgende punten in overweging neemt:
– Hoe goed is je huidige mobiele telefoon? Verwacht je dat je smartphone nog 12 of zelfs 24 maanden mee kan?
– Wil je vaak van telefoon wisselen? Is het antwoord ‘ja’, dan kun je beter voor korte periodes kiezen.
– Wil je wel een (dure) smartphone los kopen en kun je die in één keer betalen?
– Ken je de nieuwe provider en weet je of er goed bereik is in de gebieden waar jij vaak bent? Zo niet, controleer de reviews of begin met een beperkte duur
– Wil je flexibel zijn zodat je op elk moment kunt overstappen? Ben je bereidt daarvoor te betalen?
– Weet je hoeveel belminuten en MB’s je gebruikt? Ben je niet bekend met je eigen gebruik, geen nood. Een maandelijks opzegbaar sim only abonnement een uitstekende manier om daar achter te komen. Bijvoorbeeld voor drie maanden zodat je aan de hand van dat gebruik een goedkoper langdurig contract kunt afsluiten.

Heb je een super oude telefoon of wil je zelf kunnen bepalen of en wanneer je overstapt? In dat geval is een maandelijks opzegbaar sim only abonnement een slimme keuze. Mocht je nog een prima toestel hebben en bel je graag zo goedkoop mogelijk? In dat geval is 24 maanden of één jaar een prima manier om optimaal te genieten van de korting die providers geven.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only