Ziggo Mobiel gelanceerd

16 september 2013 door in Ziggo.

ZiggoEerder dit jaar liet Ziggo weten ook mobiele diensten aan te gaan bieden. Vandaag lanceerde het kabelbedrijf twee sim only-varianten voor consumenten en twee zakelijke abonnementen. De diensten zijn exclusief voor klanten van Ziggo. De Ziggo WiFiSpots spelen een belangrijke rol in de mobiliteit.

Ziggo Mobiel is gericht op bestaande klanten en moet hen overal de beste toegang tot Ziggo’s diensten bieden. “Wij hebben de afgelopen tijd al flinke stappen gezet. Met WiFi-modems en de introductie van apps zoals de Ziggo TV app maken wij onze diensten overal in en rondom het huis beschikbaar”, zegt Marcel Nijhoff, Commercieel Directeur van Ziggo, “de volgende stap was het overal toegang bieden binnen in ons werkgebied. Dat hebben wij gerealiseerd door meer dan 1 miljoen Ziggo WiFiSpots te activeren. Met de introductie van Ziggo Mobiel gaan wij de volgende fase in, namelijk die van de mobiliteit.”

Sim only

Er zijn twee sim only-abonnementen voor consumenten en twee voor zakelijke gebruikers. We beperken ons hier even tot de varianten voor consumenten.

AbonnementMinuten/smsDataDatasnelheidContractduurPrijs per maand (incl. BTW)
Ziggo Mobiel Heel Veel3001.000 MB14,4 Mbps1 maand€ 15* of € 25
Ziggo Mobiel Héééél Veel6002.000 MB14,4 Mbps1 maand€ 30* of € 40

* Prijs geldt voor Ziggo klanten met TV + internet, TV+ vaste telefonie, en Alles-in-1 klanten.

Voor de abonnementen geldt dat er voor gesprekken geen starttarief wordt berekend en ze worden afgerekend per seconde. Datagebruik wordt afgerekend per kB. De aansluitkosten bedragen eenmalig € 9,95. Niet gebruikte minuten, sms-jes en MB’s kunnen niet meegenomen worden. De actie die de Consumentenbond eerder dit jaar voerde, heeft Ziggo niet tot een ander besluit gebracht. De nieuwe aanbieder heeft vooralsnog geen plannen om mobiele telefoons aan te gaan bieden.

WifiSpots

Eind april startte Ziggo met het aanzetten van de hotspotfunctie op modems die bij klanten thuis staan. Inmiddels staan er in het verspreidingsgebied van Ziggo meer dan 1 miljoen WifiSpots aan. Ziggo-klanten met toegang tot deze WiFiSpots hoeven zich (per apparaat) maar één keer aan te melden waarna bijvoorbeeld de smartphone, automatisch verbinding maakt als deze binnen bereik is. Omdat klanten de WiFiSpots onbeperkt kunnen gebruiken kan de klant op deze manier flink besparen op zijn databundel. De abonnementen bieden onbeperkt toegang tot de WiFispots voor vier apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tarieven roaming toch aangepakt

Er was de nodige ophef over de zaken die al dan niet in het definitieve hervormingsvoorstel voor de Europese telecommarkt...

Sluiten