Ziggo gaat in mobiele telefonie

4 augustus 2013 door in Ziggo.

ZiggoWaar eerder Robin Mobile zich als nieuwkomer op de mobiele telefoniemarkt meldde, volgt later dit jaar kabelbedrijf Ziggo als aanbieder van mobiel bellen en internet waarbij de nadruk ligt op de mobiele diensten.

Ziggo bouwt geen eigen netwerk, maar maakt gebruik van het bestaande net van Vodafone in combinatie met de WiFi-spots van de eigen klanten. Ziggo gaat sim only abonnementen aanbieden met bundels voor bellen, sms’en en mobiel internet. De provider kan de bestaande klanten dan een compleet pakket aanbieden: tv, vaste telefonie en internet en mobiel. ‘Deze propositie is een bundel van belminuten, sms’jes en mobiele data tegen een aantrekkelijke prijs, in combinatie met toegang tot hoge kwaliteit internettoegang via Ziggo WifiSpots’, aldus het concern.

WiFi-spots

Dit jaar is Ziggo begonnen met het openstellen van WiFi-verbindingen van klanten. Nu zijn er 850.000 verbindingen opengesteld en de verwachting is dat er eind van dit jaar een miljoen modems van klanten geschikt zijn gemaakt voor het gebruik door derden.

Resultaten

Het bedrijf heeft de omzet- en winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Het kost Ziggo meer moeite dan verwacht om klanten vast te houden en dat drukt de financiële resultaten en uiteraard gaat het lanceren van mobiele telefonie ook geld kosten.

Gaat nog een nieuwkomer de markt gunstig beïnvloeden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tips: voorkom hoge telefoonrekening na vakantie

In alle regio’s zijn de schooldeuren gesloten en werken veel bedrijven op halve kracht of zijn eventueel ook een paar...

Sluiten