Ziggo en UPC krijgen ‘hotspotfusie’

19 maart 2015 door in Ziggo.

ziggo en upcZiggo en UPC zijn al een tijdje bij elkaar en dat is niet zonder gevolgen. Vandaag werd bekend dat de kabelaars twee hotspots gaan delen. Daarmee kunnen UPC-klanten op het netwerk van Ziggo, en andersom kunnen Ziggo-klanten gebruik maken van het UPC-netwerk.

Voorbereidingen zijn begonnen
Een Ziggo-woordvoerder bevestigt dat de voorbereidingen voor deze fusie begonnen zijn. De planning is al bekend, maar deze wordt nog niet bekendgemaakt. Zodra het samengaan van de twee netwerken gebeurd is, zullen klanten daarover persoonlijk geïnformeerd worden.

Uiteindelijk zullen de twee kabelaars onder de naam van Ziggo gaan opereren. De merknaam van UPC zal verdwijnen, naar verwachting gebeurt dat half april. De twee verschillende klantenportals worden samengevoegd tot één.

Twee miljoen wifi-hotspots
Zo zal je als ‘voormalig’ UPC-klant bijvoorbeeld in moeten loggen bij Mijn Ziggo om bijvoorbeeld gebruik te maken van het openbare wifi-netwerk. Sommige UPC-gebruikers kunnen dit al, te horen aan geluiden op internet. Maar dat is slechts van tijdelijke aard volgens de woordvoerder.

De fusie zal ervoor zorgen dat het uiteindelijke Ziggo een totaal aantal gratis wifi-hotspots van twee miljoen aanbiedt. Vorig jaar werd bekend dat het moederbedrijf van UPC (Liberty Global) Ziggo overkookt van investeerders. De fusie van de twee netwerken was dan ook slechts een kwestie van tijd.

Tele2 verzoekt marktonderzoek
Eerder verzocht Tele2 bij de Autoriteit Consument en Markt om een nieuw marktonderzoek in de televisiemarkt uit te voeren naar aanleiding van de fusie van Ziggo en UPC in 2014. Maar uit een onderzoek van ACM blijkt al dat UPC en Ziggo samen een marktaandeel hebben van zo’n 55 tot 60 procent, wat eerder 60 tot 70 procent was.

Ook het marktaandeel van KPN is gegroeid, van 10 tot 20 naar 25 tot 30 procent. Volgens ACM is er genoeg ruimte voor concurrentie en is een nieuwe analyse van deze markt dan ook niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone, KPN en T-Mobile stoppen met dataverzameling

Providers Vodafone, KPN en T-Mobile stoppen met het langer bewaren van telefoon- en internetgegevens nu er een streep door de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens...

Sluiten