Wordt 2014 hét sim only-jaar?

2 januari 2014 door in Sim Only.

Er wordt regelmatig onderzocht of een sim only-abonnement, al dan niet met een losse telefoon, nu echt goedkoper is dan een abonnement met een gesubsidieerde of gratis telefoon. Het is niet altijd het geval, dus zomaar even overstappen zonder goed vergelijken is niet verstandig, maar feit is inmiddels wel dat sim only aan populariteit wint. Ligt het omslagpunt in 2014?

Eind 2013 werden er ongeveer evenveel losse telefoons (40 procent) als toestellen met een abonnement (45 procent) verkocht, dus het punt waarop de verkoop van losse toestellen vaker voorkomt dan een combinatie met een abonnement nadert. Consumenten zijn duidelijk op zoek naar goedkopere alternatieven voor de vaak prijzige combinatie telefoon met abonnement. Bijna driekwart houdt de huidige telefoon bij het aflopen van een abonnement en ruim een kwart koopt los van een abonnement een nieuw toestel. Door deze ontwikkeling steeg het percentage van sim only-gebruikers onder Nederlanders van 18 tot 55 jaar van 21 procent in het laatste kwartaal van 2012 naar 27 procent aan het eind van 2013.

Vergelijken

Het is nooit verkeerd om zo nu en dan eens te kijken waar je kunt besparen, bijvoorbeeld door te kijken of jouw ‘mobiele’ abonnement nog wel bij je past. Het kan zijn dat je met sim only goedkoper uit bent. Als je een beetje zoekt op internet naar vergelijkingen tussen mobiele abonnementen en sim only dan blijkt het niet standaard zo te zijn dat sim only een goedkopere optie is, het is dus raadzaam om eerst goed ter vergelijken. Dit is de laatste tijd beter mogelijk doordat de aangeboden bundels van de diverse providers overzichtelijker zijn geworden waardoor ook het vergelijken makkelijker wordt.

Goedkoper

Als jij altijd het nieuwste model van een bepaalde telefoon wilt hebben, is sim only geen goede optie omdat het steeds aanschaffen van een losse telefoon dan wel prijzig is. Neem je genoegen met een goedkoper, ouder toestel dan kan sim only zeker goedkoper zijn. Er tekent zich dan ook een trend af dat sommige producenten en providers zich meer gaan richten op de goedkopere, of soms zelfs tweedehands, toestellen omdat daar de groeipotentie zit.

Wat denk jij, streeft sim only de combinatie toestel met abonnement voorbij in 2014?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Is 4G klaar voor jaarwisseling?

De laatste dag van 2013 is alweer aangebroken. Een dag van terugkijken op wat is geweest, maar natuurlijk ook een...

Sluiten