Wist jij dat het schaap van Tele2 Frank heette?

29 november 2013 door in Tele2.

Frank-het-zwarte-schaap-neemt-afscheid-van-Tele2-300x173Een bekentenis: jarenlang heb ik me geërgerd aan het zwarte schaap dat op televisie reclame maakte voor Tele2. Ik schrijf dit op persoonlijke titel, ik houd nu eenmaal niet van pratende dieren. Alleen de kat in de reclamespot van een andere provider, die voor een dichte deur stond en mama riep vond ik wel grappig. Maar goed, heel veel mensen vonden het schaap waarschijnlijk wel leuk. Vonden, want het schaap nam deze week afscheid van Tele2. Wist jij overigens dat hij Frank heette?

Tele2 timmert aan de weg in Nederland, bijvoorbeeld met de aanleg van een eigen 4G-netwerk, de introductie van Voice-over-LTE (VoLTE) én met de wens om op termijn twintig procent van de mobiele markt te veroveren. Daar hoort ook een nieuwe benaderingswijze van de markt bij en Frank speelt daar geen rol meer in. Het is dus de vraag of Frank na vijf jaar trouwe dienst vrijwillig is gegaan of dat er toch enige druk op hem is uitgeoefend. Frank zelf verklaart dat hij, in het verlengde van de discussie over Zwarte Piet, geen aanleiding wil zijn voor mogelijke discussies binnen de Nederlandse kleinvee samenleving.

Nieuwe huisstijl

Deze week lanceerde de provider een nieuwe huisstijl, zonder Frank. Cilesta van Doorn, directeur Brand & Communication Tele2 Nederland: “Wij respecteren de keuze van Frank en willen hem bedanken voor vijf geweldige jaren. Hij heeft ons niet alleen ontzettend geholpen om de bekendheid van Tele2 in Nederland nog verder te vergroten, Frank voorkwam ook kuddegedrag waardoor wij ons keer op keer wisten te onderscheiden van onze concurrenten. Naast de 1000 medewerkers van Tele2 sloten ook veel van onze klanten het zwarte schaap de afgelopen jaren in hun hart.”

Heeft Frank een rol gespeeld in jouw keuze voor Tele2 of was hij juist de reden om niet voor deze provider te kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Geen smartphone? 50 procent korting!

Zeg eens eerlijk, als jij uit eten gaat, lukt het dan om je mobiele telefoon in je tas of zak...

Sluiten