Winst en omzet KPN opnieuw gedaald

2 mei 2014 door in KPN.

kpnEr is bijna niets meer over van de winst die KPN vorig jaar nog wist binnen te halen. Het telecomconcern hield dit kwartaal 3 miljoen euro over onder de streep, tegenover maar liefst 152 miljoen een jaar geleden. Ook de omzet liep flink terug. Met een daling van ruim 8% kwam die uit op een krappe 2 miljard euro.

KPN wijt de krimpende winst vooral aan de groeiende concurrentie en veranderd belgedrag. Ook de prijsdaling op de mobiele markt en het stoppen met het aanbieden van toestellease hebben aan de daling bijgedragen. Dat het Nederlandse bedrijf geen verlies heeft geleden is te danken aan twee financiële meevallers: er is twintig miljoen minder uitgegeven aan rentelasten en de belastingaanslag viel vijf miljoen lager uit.

4G-netwerk
KPN heeft ook flink geïnvesteerd in de aanschaf van het 4G-netwerk. De nieuwe frequentie, die tot 2030 geldig is, zorgde voor een flinke kostenpost die weer terugverdiend moet worden. Het feit dat KPN de eerste provider is die een landelijke 4G-dekking kon realiseren, heeft echter niet bijgedragen aan een ommekeer in de jarenlange omzetdaling.

KPN presenteert jaarcijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Consumentenbond waarschuwt T-Mobile

T-Mobile heeft zijn klanten niet goed voorgelicht over de inflatiecorrectie. Dat stelt de Consumentenbond die T-Mobile daarvoor op de vingers tikt....

Sluiten