Wil Apple een eigen provider starten?

5 augustus 2015 door in Algemeen.

iphone 6 callHet gonst van de geruchten de laatste dagen: Apple zou een eigen virtuele provider willen starten. Dat schreef BusinessInsider afgelopen maandag. Verrassend is dat Apple het gerucht in de media direct ontkent. In de meeste gevallen houdt Apple namelijk de kaken stijf op elkaar.

Geruchten
Apple ontkent de geruchten in The Wall Street Journal en CNBC en zegt dat er geen discussies of plannen waren omtrent een virtuele provider.

Eerder schreef BusinessInsider dat het gerucht een ‘publiek geheim’ was binnen de telecomwereld. Volgens anonieme bronnen zou het bedrijf in thuisland Amerika stiekem al praktijktesten doen en onderhandelen met grote providers in Europa. Met Apple als je provider zou het afgelopen zijn om elke maand een bepaald bedrag neer te leggen voor je gekozen bundel. Je betaalt Apple direct voor je verbruikte data, belminuten en sms’jes.

Patent
Experts en andere telecombronnen waarschuwen dat, mochten de plannen wel waar zijn, het zomaar vijf jaar kan duren om iets dergelijks te realiseren. Wel is het zo dat Apple in 2006 al een patent aanvroeg voor een MVNO-service. Dat octrooi is inmiddels verlengd.

Eerder meldde BusinessInsider dat Apple een nieuwe service zou testen: iCloud Voicemail. Daarbij wordt de ingesproken voicemail met behulp van Siri getranscribeerd (uitgeschreven).

Virtuele provider
Een virtuele provider is een aanbieder van mobiele telefonie die gebruikmaakt van een ander netwerk. In een duur woord heet dit Mobile Virtual Network Operator (MVNO). De virtuele provider biedt je de mobiele telefonie aan van een andere operator, maar doet dat onder eigen merknaam. Zo is Ben een dochteronderneming van T-Mobile. Maar per definitie hoef je daarvoor geen dochtermerk (co-brand) te zijn. Zo maakt het onafhankelijke Simpel gebruik van het KPN-netwerk.

Apple Sim
Apple als virtuele provider: dat zou voor Apple Sim hét moment zijn om eens goed voet aan de wal te zetten. Apple Sim werd eind vorig jaar geintroduceerd en heeft als doel om je altijd te voorzien van het snelste dataverkeer. Met Apple Sim kun je namelijk kiezen uit meerdere providers, gewoon welke op dat moment het beste uitkomt. Simpelweg door korte overeenkomsten af te sluiten. Deze functionaliteit werd eind 2014 samen met de iPad Air 2 en iPad Mini 3 geintroduceerd.

Zodra de Apple Sim ook bij iPhones geleverd wordt – of wellicht zelfs standaard wordt ingebouwd – hoef je je abonnement niet meer per se bij een provider af te sluiten.

Apple sim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
De winst herstelt bij KPN

KPN krabbelt weer een beetje overeind. Het bedrijf had verwacht dat de brutowinst over heel 2015 zou gaan dalen en...

Sluiten