WhatsApp telt 250 miljoen actieve gebruikers

27 juni 2013 door in Mobiel internet.

WhatsApp is wereldwijd ongekend populair. Vorige week maakte de digitale boodschappendienst bekend dat 250 miljoen gebruikers de applicatie minstens één keer in de maand gebruiken.

De virtuele berichtendiensten vertegenwoordigen de grote getallen. WhatsApp telt dus 250 miljoen actieve gebruikers. Skype gaat vooralsnog aan kop met 280 miljoen en Twitter volgt als derde met ruim 200 miljoen gebruikers.

whatsapp-privacy

Gratis gemak

Wereldwijd werd vorige week een recordaantal van 27 miljard WhatsAppberichten in een etmaal genoteerd. Het oude record dateert van de jaarwisseling en telde toen 18 miljard berichten. Bijzonder detail is dat er voor de 27 miljard berichten geen bijzondere aanleiding is aan te wijzen. Zijn er nog smartphonebezitters die WhatsApp niet hebben geïnstalleerd? De app is pas vier jaar actief, maar kent dus inmiddels een grote schare fans. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat de app beschikbaar is voor iPhone, Android, BlackBerry en Windows Phone én dat het uitwisselen van berichten gratis is. Dat laatste merken ook de grote providers in Nederland. Al in 2011 werden er meer WhatsAppberichten dan sms’jes verstuurd en die ontwikkeling zet ook in 2013 nog door. WhatsApp heeft geen marketingbudget, maar maakte eerder dit jaar bekend abonnementen te gaan introduceren.
[UPDATE] Sindsdien zijn er geen nadere mededelingen gedaan en op de website van WhatsApp stond lange tijd een uitleg over de kosten van een abonnement. Deze uitleg is ondertussen van de website van WhatsApp verwijderd.

Privé

De ontwikkelingen rond PRISM hebben ons misschien weer doen beseffen hoe kwetsbaar we zijn als het gaat om onze digitale privacy. Begin 2013 bleek uit onderzoek dat ook WhatsApp het niet zo nauw neemt met de wet- en regelgeving op dat gebied. De belangrijkste punten waren de verplichte toegang tot adresboeken, het niet versleuteld versturen van berichten en het genereren van makkelijk na te maken wachtwoorden. De twee laatste punten zijn al opgelost. Voor het eerste punt geldt dat gebruikers van andere smartphones dan de iPhone met iOS6 de keuze hebben om gebruik te maken van WhatsApp en op die manier informatie vrij te geven van contacten die geen gebruik maken van de applicatie óf geen gebruik maken van WhatsApp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile: ruimere datalimieten en nieuwe 3-dagenpas voor buitenland

T-Mobile biedt databundels aan om in het buitenland te internetten. Per 1 juli komen er vernieuwde datapassen beschikbaar die het...

Sluiten