WhatsApp groeit door

27 december 2013 door in Mobiel internet en Vodafone.

WhatsappGebruik jij WhatsApp regelmatig? Dan ben je niet de enige. Er zijn namelijk nog 399.999.999 actieve gebruikers van WhatsApp. De chatdienst blijft onverminderd populair want er werden in anderhalve maand tijd één miljoen nieuwe actieve gebruikers genoteerd. Niet heel vreemd dat Vodafone met Message+ inmiddels een soortgelijke dienst aanbiedt.

Nu ben je al heel snel een actieve gebruiker, want daarvoor hoef je maar minimaal één keer per maand een berichtje te posten, maar toch, 400 miljoen klanten voor een bedrijf dat vijftig medewerkers telt is indrukwekkend. Zeker als je ziet hoe snel dat gaat. In juni van dit jaar stond de teller op 250 miljoen, in oktober op 300 miljoen om aan het eind van het jaar dus voorlopig op 400 miljoen te eindigen. Die actieve gebruikers sturen ruim dertig miljard berichten per dag.

Vodafone

Vodafone beidt sinds november met Message+ een eigen chatdienst aan die de sms-app vervangt. De dienst biedt de mogelijkheid om berichten als sms of chatbericht te sturen, groepsgesprekken te voeren en om foto’s en video’s te delen, vooralsnog alleen als Androidversie. Versies voor iOS en Windows Phone volgen in 2014. De app is niet op desktops te gebruiken. Het delen van berichten wordt gefaciliteerd door Joyn, de marketingnaam voor het RCS-e-platform van de GSMA, een vereniging van mobiele operatoren en aanverwante bedrijven gewijd aan de ondersteuning van de standaardisering, inzet en promotie van de GSM-telefoon systeem. Met de introductie van Joyn willen mobiele providers een alternatief aanbieden voor applicaties als WhatsApp. Het RCS-e-platform biedt de mogelijkheid om naast het versturen van tekstberichten ook videochats te houden en bestanden te versturen.

Mooie initiatieven maar of ze ooit zo succesvol worden als WhatsApp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Spotify gratis via smartphone

We gebruiken onze smartphone voor de meest uiteenlopende zaken en ook het luisteren van muziek verplaatst zich steeds meer naar...

Sluiten