Wat doe jij op zondag?

18 december 2013 door in Mobiel internet.

Zondag_kalenderUit een Europees onderzoek van Widespace blijkt dat we gemiddeld 150 keer per dag de smartphone gebruiken en dat we op zondag het meest gebruik maken van mobiel internet. Uit een onderzoek van GfK blijkt dat we dat steeds vaker via een mobiele telefoon doen. Mensen hebben inmiddels vaker een smartphone dan een computer.

Van de ongeveer duizend deelnemers aan het GfK-onderzoek heeft 67 procent een smartphone en 65 procent een computer. En die smartphones worden dan met name op zondag gebruikt om mobiel te internetten. Widepsace onderzocht het mobiel gebruik gedurende de dag en keek naar de verschillen die er bestaan tussen de dagen in de week. In het gebruik van mobiel internet tekent zich een dagelijkse routine af.

Routine

Mobiele gebruikers starten de dag met het checken van algemeen en financieel nieuws en het weerbericht. Niet op een echt sociale manier, want vaak gebeurt dat met muziek op de koptelefoon. Tijdens de lunch wordt er muziek geluisterd, financieel nieuws bekeken en worden er familieaangelegenheden geregeld. Later in de middag worden de sociale netwerken onderhouden en  mode-, lifestyle- en entertainmentsites bekeken. In de avond is het mobiel gebruik het hoogst en dan vooral op recreatief gebied, zoals spelletjes, entertainment en sport.

 Piek

Het lijkt erop dat mobiel internet toch niet heel erg afleidt op het werk, want de absolute piek in mobiel internet ligt in het weekend en wel op zondag. Uiteraard gaat dan de voorkeur uit naar leuke bezigheden, eventueel buitenshuis wat de toename van de interesse voor online weerberichten in het weekend verklaart. Het is dan niet bijzonder dat de belangstelling voor financieel en zakelijk nieuws zo’n 25 procent lager ligt dan op weekdagen. Opvallend is ook dat er op zaterdag en zondag minder online naar muziek wordt geluisterd. Zijn we met z’n allen dan toch zo sociaal om gewoon samen naar de radio of een cd luisteren?

Heb jij ook zo’n dagelijkse ‘mobiele’ routine? Of ben jij op weekdagen net zo actief op je smartphone als in het weekend omdat je last hebt van NoMoPhobia (No Mobile Phobia, angst dat je je smartphone niet kunt checken)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ben sneller en uitgebreider

Ben, het budgetmerk van T-Mobile, verhoogt per vandaag de up- en downloadsnelheden van alle abonnementsvormen voor nieuwe en bestaande klanten....

Sluiten