Vodafone zet vaart achter 4G

18 november 2013 door in hollandsnieuwe en Vodafone.

Vodafone 4GVandaag maakte Vodafone bekend dat het de uitrol van 4G versnelt. Nu kunnen 500.000 klanten in Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Rotterdam en Utrecht gebruikmaken van 4G, door de versnelling is er in april 2014 ongeveer vijftig procent dekking en in april 2015 wordt de honderd procent bereikt. De versnelde uitrol is mogelijk doordat de provider de komende drie jaar 270 miljoen euro extra investeert in het mobiele en vaste netwerk. De provider timmert ondanks overnamegeruchten stevig aan de weg.

Jaarlijks investeert Vodafone 250 miljoen euro in de netwerken en daar komt dus een extra investering bovenop. ‘Het aantal klanten dat gebruik kan maken van Vodafone 4G is explosief gegroeid. We willen onze klanten altijd de beste netwerkervaring geven en gaan daarom in de komende drie jaar meer dan een miljard euro investeren en het 4G–netwerk versneld uitrollen. In april 2014 kan circa de helft van Nederland gebruik maken van 4G van Vodafone, vanaf april 2015 het hele land. Om 4G-snelheden te kunnen aanbieden, moeten we zorgen dat niet alleen het mobiele netwerk, maar ook de achterliggende verbinding voldoende capaciteit heeft. We versnellen dan ook de verglazing van de verbindingen tussen onze zendmasten en netwerkcentrales’, zegt Mallik Rao, CTO bij Vodafone. In onderstaande afbeelding is geplande 4G-uitrol in beeld gebracht.

Vodafone_4G_0

FastForward

Vodafone heeft haast, dat blijkt ook uit het programma met de naam #FastForward, dat is gericht op het innoveren en optimaliseren van de netwerken. Het gaat dan om innovaties als 4G, Voice over LTE (VoLTE) en de inzet van small cell-technologie. De small cells maken het mogelijk om de netwerkcapaciteit op drukke locaties in stedelijke gebieden nauwkeurig te verhogen. Maar er is ook aandacht voor het verbeteren van de bestaande 2- en 3G-netwerken. Vodafone is present op social media platformen en maakt daar vandaag, 18 november, ook gebruik van. Heb je vragen over 4G van Vodafone? Dan kun je die tussen 16.00 uur en 17.00 uur stellen tijdens de informatiesessie via Twitter. Stuur je vraag naar @vodafonenl_pr met de vermelding #FastForward.

Cijfers

Vorige week publiceerde Vodafone een omzet van 893,5 miljoen euro in het eerste halfjaar van het lopende boekjaar. Dat is 4,7 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook het aantal aansluitingen daalde licht en dat zijn er nu 5,3 miljoen. Ondanks deze dalingen werden de marktaandelen in zowel het budget- als het premiumsegment verstevigd. Vooral het budgetmerk hollandsnieuwe profiteert daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tip: kijk of jouw abonnement nog ‘past’

ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten van de overheid, startte deze week de campagne ‘Niets doen kost je poen’. Een campagne...

Sluiten