Vodafone verhoogt snelheid 3G internet

14 september 2015 door in Vodafone.

Vodafone-3GVodafone heeft besloten om de maximale internet snelheid van het 3G network te verhogen voor alle klanten. De maximale download snelheid wordt verhoogd naar 43,2 Mbit/s en de uploadsnelheid blijft gelijk op 5,8 Mbit/s. Dit zijn de theoretische maximale snelheden, waardoor we kunnen verwachten dat dit in de praktijk uitkomt tussen de 7 en 15 Mbit/s, voor de download snelheid.

3G netwerk verbetering

Deze verhoging van de internet snelheid is vorige week maandag (7 september) al in gegaan, zo meldt Vodafone. Daarnaast meldt het bedrijf dat deze upgrade voor echt alle klanten geldt. Zoals gezegd wordt de upload snelheid niet veranderd, maar enkel de download snelheid. Deze stijgt van 28,8 Mbit/s naar 43,3 Mbit/s.

Onbekend is om hoeveel klanten dit in totaal gaat. Vodafone was immers al een tijdje bezig met het overzetten van de klanten naar het snellere 4G internet. Het 4G netwerk kan theoretische snelheden halen tot 225 Mbit/s, en is daarmee heel veel sneller dan het 3G internet. Voor de dochterondernemingen van Vodafone, zoals hollandsnieuwe, hoeven de klanten niet op deze verhoging te wachten. Enkel de klanten van Vodafone zelf krijgen namelijk deze upgrade, vooralsnog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile begint met testen 4G+ internet

In november 2015 zal T-Mobile beginnen met het testen van het snellere 4G+ internet. Ook zal de dekking van het...

Sluiten