Vodafone vergroot 4G frequentie band met Ziggo deel

28 november 2017 door in Vodafone.

2600 MHz toren VodafoneZiggo combineren frequentieVodafoneZiggo is van plan om de 4G frequentie van Ziggo samen te voegen met de frequenties van Vodafone. De onderneming heeft daartoe de 2600 MHz licentie van Ziggo al aangepast. Beide bandbreedtes worden samengevoegd zodat er meer capaciteit geboden kan worden.

Aan het begin van dit jaar is de joint venture VodafoneZiggo ontstaan en ondanks het nieuwe bedrijf zien we in de telecommarkt bijna geen verandering. Vodafone verzorgt nog altijd mobiele telefonie en Ziggo blijft een kabelaar. De scheiding in activiteiten werd nog duidelijker toen de mobiele abonnees van Ziggo over gingen naar Vodafone. Nu is het tijd voor de volgende stap en dat is de 2600 MHz bandbreedte van Ziggo overzetten naar Vodafone. De premium sim only provider kan daarmee nog meer snelheid en een grotere capaciteit leveren aan abonnees. Om beide frequenties samen te voegen moet de licentie van Ziggo worden gewijzigd en dat is afgelopen maand gebeurd. Vodafone is nu verantwoordelijk voor de uitrol van het netwerk.

Ziggo en Vodafone hebben beide 2600 MHz bandbreedte

In het verleden bood zowel Ziggo als Vodafone 4G aan via de 2600 MHz verbinding. Vodafone had in 2010 de licentie gekocht voor twee delen van 10 MHz op de 2600 MHz frequentie. Ziggo had zelfs een licentie voor twee delen van 20 MHz gekocht. Nu de twee bedrijven zijn samen gegaan, zijn alle mobiele activiteiten onder gebracht bij Vodafone. Ziggo had de licentie voor 2x 20 MHz op de 2600 MHz frequentie en die is nu volledig over gegaan naar Vodafone. De premium sim only aanbieder kan met dit deel de capaciteit en snelheid via 4G uitbreiden. De licentie voor bandbreedte op de 2600 MHz frequentie van Ziggo is nu officieel over gezet. Vodafone is nu verantwoordelijk voor de uitrol van het netwerk.

Met de nieuwe bandbreedte wordt het netwerk van de aanbieder nog sneller. De sim only aanbieder gebruikt de 2600 MHz frequentie onder andere voor carrier aggregatie. Carrier aggregatie is het bundelen van frequenties zodat er meer capaciteit is. De techniek combineert meerdere 4G banden. De techniek noemt men ook wel eens 4G+. De maximale snelheid, 4G+, komt in potentie hoger te liggen voor Vodafone sim only abonnees. Om van de nieuwe snelheid en capaciteit te kunnen genieten heb je wel een smartphone nodig die carrier aggregatie ondersteunt.

Eerder deze maand sprak de CEO van VodafoneZiggo, Jeroen Hoencamp, voor de mogelijke achterstand in 5G connectiviteit die dreigt. Hij waarschuwde de overheid en verlangt meer rechtszekerheid van de regering.

Quadplay

Afgelopen jaar zijn Vodafone en Ziggo samen gegaan tot VodafoneZiggo. Het is naast KPN de grootste partij in Nederland die quad play kan aanbieden. Quad play is alles-in-1 gecombineerd met een mobiel abonnement. Abonnees van Ziggo alles-in-1 die ook nog een Vodafone abonnement hebben, komen in aanmerking voor Non Stop Extra’s. Een zeer aantrekkelijke pakket van extra’s zoals data bundel verdubbeling bij je sim only abonnement en een extra zenderpakket. De premium telecom aanbieder wordt hiermee een stuk aantrekkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 maakt nummerbehoud nog eenvoudiger

Tele2 is de eerste Nederlandse provider die overstappen met nummerbehoud eenvoudiger maakt. Overstappen naar de budget sim only provider is...

Sluiten