Ook Vodafone nu landelijke 4G-dekking

30 september 2014 door in Vodafone.

Vodafone 4GEen verheugd persberichtje van Vodafone: de provider heeft eerder dan verwacht haar landelijke 4G-dekking weten te realiseren. Vannacht zijn de laatste tien 4G-masten aangesloten op het netwerk. De verwachting was dat Vodafone de klus in de winter van 2015 af zou ronden, maar omdat het niet echt wilde vriezen in de afgelopen wintermaanden kunnen Vodafone-gebruikers er nu al van genieten!

Feestje
Genoeg reden voor een feestje dus. Vodafone’s nieuwe en verlengende klanten mogen de 4G-snelheid een maandje uitproberen.

Vodafone is de tweede provider op rij in Nederland die een landelijk 4G-netwerk uit weet te rollen. Eerder dit jaar had KPN het al voor elkaar. Vodafone heeft al flink wat 4G-gebruikers, dat zijn er nu 1,1 miljoen. Zij hebben een groot aandeel in het netwerk, gezien meer dan 40 procent van het dataverkeer over het 4G-netwerk gaat.

Optimalisatie
De geografische dekking van het netwerk is nu meer dan 95 procent en de provider noemt het dan ook een heuse mijlpaal. Maarrrr, zegt Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland: “Een modern netwerk is echter nooit af.”

En daarom gaat Vodafone het netwerk optimaliseren. “We hopen daarmee de snelheid, capaciteit, dekking en daarmee de ervaring binnenshuis te verbeteren”, zegt hij. Zo worden er small cells geplaatst in bushokjes en lantaarnpalen om het bereik te verbeteren op drukke plekken.

4G Plus
Vodafone leunt dus niet achterover nu het netwerk er is. Intussen is het bedrijf ook bezig om het snellere 4G Plus te realiseren. Bij deze technologie smelten twee frequentiebanden samen zodat er één snelle dataverbinding ontstaat.

In Amsterdam is deze al beschikbaar. Voor april 2015 moet deze in meer dan vijftig steden beschikbaar zijn, zegt Shuter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Overheid en providers in actie tegen de fietsende whatsapper

Het moet eens klaar zijn met dat smartphonegebruik onderweg. Whatsappen, twitteren, Facebooken, bellen, sms'en, wat je er ook maar mee...

Sluiten